Свежа кожа с билкови компреси

Лицето ни има нужда от постоянна поддръжка, за да е здраво, сияйно и красиво. И тази поддръжка съвсем не е свързана с много средства и време. Понякога, ако кожата не е много увредена, трябват само по няколко минутки седмично, за да се почувствате свежи и красиви. Предлагаме ви няколко билкови компреси, които всеки може да си приготви у дома и да се наслади на свежестта и релакса, които му дават.

1. Компрес от розови листенца – листенцата от роза имат чудотворно действия. Като цяло розата е едно красиво и лечебно растение. А компрес от листата изглажда и успокоява кожата, прави я свежа и добре тонизирана. Може да се прави всеки ден, едно чудесно средство за почистване на кожата от замърсяванията. Прави се студен.

2. Невен – невенът притежава успокояващо действие върху кожата. Освен това, билката действа противовъзпалително и дезинфекционно, като се прилага при всякакъв тип кожа, но оказва най-видим ефект при мазна кожа. Може да правите всеки ден, студен компрес от цветове на невен или сушена билка.

“Фигурин

3. Компрес от жълт кантарион – Тази билка чисти и освежава кожата като никоя друга. Компресът от нея има лечебно и епителоточно действие. Подходящ за мазна кожа, също груба и замърсена. Има свойството да изсветлява кожата. За почистване прилагайте всеки ден.

4. Компрес от копър – препоръчва се при суха кожа, като прилагането на билковия компрес облекчава лющенето и намалява грапавината.

5. Магданозен компрес – магданозът и билковият компрес с него действа на кожата приотивовъзпалително и успокояващо. Спомага за по-доброто кръвообръщание, като се препоръчва при неспокойна и свръхраздразнима кожа.

6. Мента – Стяга кожа и свива порите, като се прилага предимно при мазна кожа с големи пори и свръхсекреция на себум.

7. Компрес от мащерка – основното приложение на мащерката върху кожата е по отношение на порите. Билката, приложена под формата на компрес, има свойството да чисти и стяга порите, да регулира мазната секреция и да запазва резултатите. Именно поради това се прилага при нечиста и възпалена кожа.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *