Семената – тези късчета здраве и вкус

Предлагаме ви кратка информация за това с какво са полезни някои от най-известните у нас семена и защо е препоръчително да ги добавим към менюто си. Използвайте като допълнителна подправка към основната храна – ще ви донесат много допълнителен вкус.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Сусам
Сусамът е с високо съдържание на желязо, калций, магнезий, мед, силен, минерални вещества, витамини В1 и Е, фолиева киселина и белтъчени. С високата си хранителна стойност той има голям принос за пълноценната и здравословната кухня. Според множество изследвания чрез сусама може да понижите нивото на холестерола и кръвното налягане. Веществата, съдържащи се в сусама, се свързват с мастните киселини в черния дроб и помагат при стопяване на мазнините.

Ленено семе 
Лененото семе е пълноценен източник на протеини и съдържа всички видове незаменими аминокиселини, антиоксиданти (витамини А, Е, С), както и витамините В1, В3, В6 и цял букет от микроелементи- Zn, Cu, Mg, Mn, Fe, B и др. Народната медицина го препоръчва като добавка към храната на хора по време на диета, вегетарианци и спортисти.

Маково семе
Семената от мак притежават мек вкус, със сладък и пикантен привкус. Маковото семе действа болкоуспокояващо и отхрачващо.

Тиквени семки
Удивително е, че най-полезната част от тиквите се крие именно в тази малко използвана част. Семената от тиква са силна храна, богата на много хранителни вещества, включително цинк (Zn), витамин А и Е и безценните омега-3 и омега-6 мастни киселини. Цинка съдържащ се в тиквените семена играе важна роля за подобряването на паметта и способностите за мислене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Семената – тези късчета здраве и вкус

  1. Здравейте, Предлагам Ви един начин да спечелите някой лев в а именно: Регистрирате се напълно безплатно на следният сайт: http://sumixs.com/?ref=1221724 Каква е идеята? Трябва да отделите по 3 минути на ден за да оценявате три видео реклами. След регистрацията си влизате в акаунта, кликвате на Survey, отваря Ви се клипче и под него има бутон do survey. Натискате го и Ви се отварят 8-те въпросчета на които трябва да отговорите. Отговаряте набързо и… печелите 9$. Повтаряте това упражнение още 2 пъти и- в сметката си имате 27$. При достигане на 1200$, парите Ви се превеждат на PayPal акаунт. За целта трябва да имате регистриран PayPal акаунт.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *