Сибирският жен шен помага на очите и слуха

Жен-шенът или „коренът на живота“ е използван още в древността в китайската медицина за лечението на различни заболявания. Съществуват различни и многобройни видове от билката. Сибирският жен-шен или още известен като елеутерокок се среща в плодородни почви и най-вече в Източна Русия и Северна Япония. Използва се за подобряване концентрацията, намаляване на стреса, увеличаване на физическата активност, извличане на токсините от тялото, увеличава остротата на зрението и слуха.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Сибирския жен-шен подсилва защитните функции на организма, предпазва клетките от намалено количество кислород, подобрява оросяването на мозъка, подсилва потентността и предпазва от гъбични инфекции на гениталите. Благодарение на активните си съединения, глюкозиди и полизахариди, Сибирският жен-шен има силно имуностимулираща функция – увеличава образуването на Т-лимфоцити. Те помагат за откриването и унищожаването на чуждите антитела в организма. По този начин билката предпазва от микробни и вирусни инфекции.

Алкохолният екстракт от корена на жен-шена се използва за нормализиране обмяната на веществата и ендокринните функции и служи като антидот на токсини. Приемът на билката може да подобри остротата на зрението и слуха. Препоръчително е да се проведе консултация със специалист, който да определи подходящата доза според състоянието.

Поряди своята сила, в някои страни го използват и като допълнително средство за лечение на раково болни, заради способността му да извлича вредните вещества, токсините от тялото. Например след проведена лъчетерапия или химиотерапия. При такова отпаднало състояние, трябва да се направи запарка от корена на растението.

Една чаша вода се оставя да заври, след което се добавя чаша смлени корени от растението, и сместа ври около 15 минути. Маха се от огъня и се оставя да кисне още половин час. От прецедената след това настойка, се взима по 3 с.л. всеки ден, три пъти на ден, половин час преди хранене. Отварата помага и при загуба на памет или отслабена памет.

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Сибирският жен шен помага на очите и слуха

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *