Силата на зехтина за красотата

Зехтинът e чудесно средство за разкрасяване, едно от най-богатите и чисти масла, които могат да балансират омазняването или пък да подхранят косите, кожата, да успокоите стомашният тракт. Предлагаме ви няколко лечебни мехлема със зехтин, лайка и други билки, които ще ви помогнат при редица заболявания.

1. Зехтин и лайка. Взема се 30 гр.цвят от лайка и се поставя в термоудсойчив стъклен съд и се прибавя 130 мл. зехтин. Тази смес се нагрява на водна баня в продължение на час. През това време не вдигайте капака на съда и оставяте да се охлади и се прецежда през филтър за кафе.

2. Благ мехлем. Слага се на водна баня 1 с.л. пчелен восък, 1 с.л. пчелен клей,10 г. сакъз от аптеката и 40 г. чист зехтин. След стопяване на всички съставки се прецежда през чиста марля и се добавя 1 ампула вит. А .И се поставя в подходяща кутийка . Подходящ за всякакви кожни раздразнения, изгаряния, натъртвания и др.

3. Мехлем от жълта млечка. Смесват се 20 г.стрита на прах билка 10 г.ланолин и 70 г.вазелин и се разбъркват добре. Този мехлем е ефективен при лечение на мазоли, брадавици, папиломи, кандиломи, псориазис, екзема, туберкулоза на кожата.

Подобни публикации за още четене:
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *