Силата на зехтина за красотата

Зехтинът e чудесно средство за разкрасяване, едно от най-богатите и чисти масла, които могат да балансират омазняването или пък да подхранят косите, кожата, да успокоите стомашният тракт. Предлагаме ви няколко лечебни мехлема със зехтин, лайка и други билки, които ще ви помогнат при редица заболявания.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

1. Зехтин и лайка. Взема се 30 гр.цвят от лайка и се поставя в термоудсойчив стъклен съд и се прибавя 130 мл. зехтин. Тази смес се нагрява на водна баня в продължение на час. През това време не вдигайте капака на съда и оставяте да се охлади и се прецежда през филтър за кафе.

2. Благ мехлем. Слага се на водна баня 1 с.л. пчелен восък, 1 с.л. пчелен клей,10 г. сакъз от аптеката и 40 г. чист зехтин. След стопяване на всички съставки се прецежда през чиста марля и се добавя 1 ампула вит. А .И се поставя в подходяща кутийка . Подходящ за всякакви кожни раздразнения, изгаряния, натъртвания и др.

3. Мехлем от жълта млечка. Смесват се 20 г.стрита на прах билка 10 г.ланолин и 70 г.вазелин и се разбъркват добре. Този мехлем е ефективен при лечение на мазоли, брадавици, папиломи, кандиломи, псориазис, екзема, туберкулоза на кожата.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *