Слабост на сърцето – лечим с билки

При сърдечна слабост и проблеми със сърцето, следващите билкови рецепти ще ви помогнат да се почувствате добре и да не се притеснявате от необичайно слабост.

1. 2 супени лъжици цвят от глог се залива с 400 вода и се оставя да кисне 2 часа. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти дневно преди ядене. Употребява се и при сърдечна невроза.

“Фигурин

2. Вземат се 60 г. добре узрели плодове от трънкосливака и 5 лъжици захар. Поставят се в бирена бутилка и се долива с вода. Бутилката не се затваря, поставя се в тенджера с вода и се вари 10 минути. Пие се като компот. След изпиването на сока се прави нов. Употребява в продължение на 3-4 седмици. Същата рецепта може да се приложи и при късогледство.

3. 1 супена лъжица цвят от глог и 1 супена лъжица цвят от магарешки бодил (от по-дребния) се варят в 500 г вода 3 минути. След изстиване се пие по 100 г 3 пъти дневно преди ядене.

4. 2 супени лъжици от билката дяволска уста се заливат с 500 г вряла вода. Кисне 2 часа, прецежда се и се пие по 1 винена чаша 4 пъти дневно преди ядене.

5. 3 цвята магарешки бодил се залива с 400 г вряла вода. Кисне 1 час, прецежда се и се пие по 1 кафейна чашка 4 пъти на ден преди ядене.

6. Сутрин, 30 минути преди ядене, се изяжда по 1 пресен домат, а още по-добре, ако се изпива по 100 г пресен доматен сок на обяд и вечер.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *