Сладкият корен е билка не само за жени

Сладкият корен е познат още като женско били

Женското биле и сладкият корен са една и съща билка!

Женското биле или сладкият корен е билка, която има успокояващ ефект. Използва се предимно като противовъзпалителен продукт, а заради сладникавият си вкус често се използва и като основа за производството на сладкарски изделия.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Сладкият корен е многогодишно тревисто растение, което достига до височина от метър. Както и името му издава, то има изключително силно развита коренова система. Именно корените на растението са тези, които се използват за лечението на различни състояния. Освен че влиза в състава на редица продукти, женското биле се използва още под формата на чай, лапи, екстракти и тинктури.

Както вече стана дума, сладкият корен има противовъзпалително действие, което успешно лекува:

–          различни форми на възпаления на горните дихателни пътища, като ангина, пневмония, бронхит;

–          болестни състояния, поразяващи храносмилателната система и водещи до появата на гастрит, язва, афти или газове в стомаха и червата;

–          проблеми на отделителната система;

–          сладкият корен се препоръчва и при повърхностни рани за тяхното по-бързо заздравяване, както и при различни кожни заболявания като псориазис.

Действието, което билката има, спомага и за регулиране на нередовния цикъл, и за намаляване на болезнеността, с която той по правило се свързва.

Важно е да се знае обаче, че билката женско биле не се препоръчва при бременност.

Предозирането й също е опасно, като някои от най-честите симптоми са летаргия, повишено кръвно налягане или затруднено дишане.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *