Сладки сънища при безсъние с тези рецепти

Може би едно от най-големите наказания за човек, е да не може да заспи, за да си почине и събере енергия. И преди да посягате към приспивателните, може би е добре първо да се обърнете към природата. Ето две рецепти, които са помогнали на много хора да потънат в страната на Морфей.

1 рецепта: Една глава червен лук се счуква и се смесва с пчелен мед. След вечеря се изяждат по 1-2 с.л. от тази смес. Тогава не се пие нито кафе, нито чай.

2 рецепта: Вечер преди лягане да се поставя лапа на цялата глава, приготвена така: 5 – 6 картофа заедно с люспите се сваряват и намачкват с вилица, пак заедно с обелките и още докато са топли и излиза пара от полученото картофено пюре, да се обърка с 5-6 сухи сини сливи, предварително накиснати в малко топла вода за да омекнат, отстраняват се костилките и се нарязват на дълги лентички. Обърканата с тях картофена лапа се поставя в подходяща двойно сгъната тензухена торбичка или шапка и се полага на главата да покрие челото, така се преспива. Процедурата се прави най-много 5-6 вечери.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *