Сладко от касис за здраво сърце и кости

За здраво сърце и кости се нуждае от сладко-киселия плод касис, който у нас е наричан още с името черно френско грозде.

Касисът всъщност е един не много висок храст, който има дребни цветове, а плодовете, които ражда са малки почти черни топченца, които много приличат на гроздови зрънца. Откъснете ли пресни листа от това растение и ги стриете между дланите си ще усетите мириса му.

“Фигурин
За здраво сърце яжте сладко от касис

За здраво сърце яжте сладко от касис

Касисът е сред най-богатите източници на витамин С в сравнение с другите плодове, което го прави незаменим лечител при проблеми с храносмилателната система. Доверете му се и ако искате да си осигурите здраво сърце и кости, защото тези малки плодчета изобилстват от важните за организма минерали, като желязо, калций, магнезий и калий. Витамините, които имат в състава си не спират само до огромното количество на витамина С, в тях има и А и Р.

Сокът от касис е много ценна течност и уникално лекарство, което се пие за заздравяване и укрепване на костите, подобряване на сърдечната дейност и за подсилване на кръвта. Този вкусен сок от малки плодчета оказва положително влияние на хора, които страдат от проблеми на пикочните пътища и бъбреците.

Пресен сок от касис се приготвя през много малък период от годината, затова ние ви предлага една рецепта, благодарение на която той ще запази целебната си сила и ще ви е под ръка при нужда.

Ето как се прави вкусно сладко от касис за здраво сърце и кости: пропорцията може да е различна, всичко зависи от това колко плод сте набрали. Знаете, че на 5 супени лъжици касис се слага една и половина супена лъжица прясна вода и 4 супени лъжици кристална захар. Смесвате цялото количество лечебни плодове и вода, а от захарта добавяте само половината и поставяте на котлона. Там трябва да врат 5 минути. Идва времето да сложите и останалото количество захар. Бъркате сладкото за здраво сърце, докато тя се разтвори напълно.

Когато сладкото от малките плодчета достигне желаната гъстота се премахва от огъня и към него се добавя една ваша щипка лимонена киселина. Готовото сладко от касис се изсипва в малки бурканчета от детска храна. докато е още горещо. После се затваря плътно с капачките и се обръща надолу.

Винаги при нужда си похапвайте сладко от касис и си подарете здраво сърце и кости. Ако страдате от сърдечни заболявания, бъбречни проблеми или болежки на пикочните пътища си похапвайте от това лечебно сладко.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *