При слънчево изгаряне си помогнете с билки

Билкова вана помага на кожата при изгаряне

Хубаво е лятото да бъдеш на море, но готови ли сме да платим „цената” за доброто си прекарване ? На море или на планина, риска от прекомерно изгаряне винаги е налице. Предлгаме ви тази билкова баня, за да се справите с неприятното изгаряне.

“Фигурин

Слънчевите изгаряния са болезнени, но лечими

Но… на първо място трябва да знаете, че билковите вани не се препоръчват при хипертония, стенокардия, както и при наскоро прекаран тромбофлебит, кожни болести в остър стадий, тежки чернодробни и бъбречни заболявания, склонност към кръвоизливи или при инфекциозни заболявания.

Възможно е по време на лечебния курс да се появи криза. Тя се дължи на ефекта от билките. В този случай се прави почивка 3 – 4 дни. Освен това водата във ваната трябва да бъде с температура около телесната. След ваната е добре да не се взема веднага душ, а да се почине поне половин час.

Билкова вана при слънчево изгаряне:

Начин на приготвяне – 200 г прясно или 100 г изсушено еньовче се заливат с 2 л вода. Вари се до кипване, ври 3 минути на тих огън, след което отварата се прецежда. Прибавя се към водата за ваната, като е препоръчително температурата да бъде 35 градуса, а времетраенето на лечебната вана – 15 минути.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *