Консумирайте слънчогледови семки и си подарете здраве

Малките слънчогледови семки са една натурална храна, която притежава суперсили и консумирате ли ги и вие ще ги притежавате.

Те притежават многобройни качества, поддържащи здравословния начин на живот. Освен това малките слънчогледови семки подпомагат да поддържате доброто си настроение, което ги прави много ефикасни антидепресанти.

Демир бозан билки за бъбреци

Ползите от консумацията на слънчогледови семки винаги са омаловажени, а освен, че прогонват депресията, те имат и доста други полезни качества. На първо място те са много силен антиоксидант, благодарение на високото си съдържание на витамините С и Е, които помагат на организма ад се преборва със свободните радикали.

Подарете си здраве с консумацията на слънчогледови семки

Подарете си здраве с консумацията на слънчогледови семки

Също така те са много богати на магнезий – той спомага за отпускане на мускулите и предпазва от прекомерна активност на нервите. Това им качество се използва за предпазване от мускулни спазми и крампи.

Слънчогледовите семки изобилстват от селен. Той помага за възстановяване на клетките в организма. Като хранителна добавка, този минерал губи част от целебните си качества, затова е по-полезен приема му чрез слънчогледовите семки.

Фолиевата киселина, която също се съдържа в тях, подпомага формирането на хемоглобин в кръвта, а високото количество цинк което влиза в състава им е пълноценен помощник в работата на имунната система и естествен стимулант за производството на някои жизненоважни хормони, като тестостерона например.

Фибрите, които изграждат слънчогледовите семки са невероятен помощник на храносмилателната система, а благодарение на калият, който поддържа балансирано нивото на натрий в организма ни, прави консумацията им чудесен способ за нормализиране на нивото на кръвното ни налягане.

След всички казани до тук суперлативи по адрес на слънчогледовите семки, стигаме до един много важен извод – те могат да бъдат чудесен избор за лека закуска, между обичайните хранения, като с ползите си обезсмислят пържените и мазни пакетчета чипс.

Не на последно място трябва да споменем и произвежданото от слънчогледови семки олио. То също притежава лековити свойства. Изплакването на устната кухина с него лекува болести като парадонтоза, болни сливици, синузит, хроничен бронхит и др. Полезните му свойства се дължат на факта, че унищожава токсините, които се съдържат в човешката слюнка. Всичко което трябва да направите е да жабуркате два-три пъти дневно с една лъжица слънчогледово олио. Старайте се да удължите процедурата колкото е възможно повече. Изплакнете устата с топла вода.

Доверете се на слънчогледовите семки, и ги използвайте като здравословна добавка към вашето хранене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *