Смокините – чудесно лечебно средство за запек

Запекът или нередовния стомах са едно от състояния, които могат да провалят деня, а и няколко дни напред. Газовете които се образуват при някои хора предизвикват болки в главата, ушите и пр., а при други действат отрицателно в стомаха, корема, гърдите, с усещане за тежест и безпокойство.Понякога тези газове се утаяват във вид на пикочна киселина в бъбреците, гърба, краката и могат да причинят ревматизъм.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Продължителното запичане предизвиква възпалителни процеси в стомаха и червата, хемороиди, апандисит. Невъзможно е да се излекуват болките в стомаха, докато болният не отиде по тоалетна 1-2 пъти дневно.

Най-простият начин, по който може да регулирате работата на стомаха и червата, е просто да включите в менюто си смокините. С тяхна помощ след 1-2 месеца няма да имате никакви проблеми с ходенето по нужда. Лечението със смокини се състои в следното: всяка вечер се вземат 5-10 смокини, измиват се с хладка вода, поставят се в стъклен или порцеланов съд и се заливат с вода. На сутринта смокините се изяждат на гладно, а водата се изпива. На деца смокините се дават накълцани.

Смокините са пълни с малки зрънца, които попиват и извличат събралите се в стомаха и червата газове и тези органи могат отново да функционират правилно. Ако ходенето по нужда стане по-често, три пъти на ден например, лечението трябва веднага да спре. Страдащите от запек трябва да спрат употребата на шоколада и какаото.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Смокините – чудесно лечебно средство за запек

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *