Сода и мед срещу кашлица

Кашлицата може да е много неприятна притурка към настинката или грипа, които са ни повалили в това студено време. И ако искате да увеличите силата на лекарствата или пък да внесете и нещо естествено към своето лечение, което да не дава странични ефекти, то ви предлагаме силата на сода бикарбоната и меда, и тук, за успокояване на неприятното чувство.

“Фигурин

1. Разбъркват се 2-3 чаени лъжички сода бикарбонат и по 1 супена лъжица краве масло и пчелен мед. Сутрин на гладно се изяжда по 1 супена лъжица от сместа. Тази рецепта е добре да се съчетае с инхалации – да се вдишват парите на вряща мента, шипка, лайка, мед и сода бикарбонат.

2. Парче плат се намазва с мед, поръсва се със сода бикарбонат и синапено брашно и се слага върху гърдите. Превързва се и се преспива с компреса. Синапеното брашно пари, затова не е препоръчително да се прави този компрес на твърде малки деца или да се държи много време. Внимавайте да не сложите много синапено брашно, за да не изгорите кожата.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Сода и мед срещу кашлица

  1. Как така "се преспива с компреса" и в същото време "не е препоръчително да се държи много време". Правила съм подобни компреси на себе си и на децата си. Стои се между 15 и 30 минути, зависи колко издържате на болката. Задължително кожата се намазва предварително със свинска мас или някакво друго масло, за да не изгори. Иначе върши перфектна работа.

  2. Прясно мляко, сода и мед- Бабината ми рецепта! Пила съм и с разбито сурово яйце, баба казваше, че е за имунитет.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *