Сокът от алое вера стимулира имунната система

Считан от много хора за вълшебен, сокът от алое вера спомага за подсилване на жизнените сили на организма. Гелообразната течност се извлича от вътрешността на листата. След като се извлече, се получава абсолютно чиста, био напитка, която няма в себе си консерванти, нито пък вредни съставки. А лечебните свойства на напитката се дължи преди всичко на съдържанието на алантоина. Съставът му включва и антиоксиданти от групата на витамин В, витамините С и Е, бета-каротин.

Алоето е богато на имуностимулиращи агенти. Затова консумацията на напитката е ефективна за укрепването на имунната система. Изследвания показват, че сокът от алое вера съдържа биоактивното химическо съединение ацетилирана маноза, което се счита за ефективен стимулант на имунната система.

Приема на сокът от алое вера е много полезен за храносмилането, допринася за правилното функциониране на стомашно-чревната функция. Сокът подпомага и дейността на дебелото черво, което от своя страна намалява метеоризма.

Смята се, че сокът от алое вера може да се приема и от диабетици, тъй като помага за контролиране нивата на кръвната захар. Редовната консумация на напитката е полезна и за профилактика и лечение на вирусни инфекции. Според експерти, съставката в алоето ацетилирана маноза има, освен имуностимулиращи, има и противовирусни свойства, ефективни в борбата срещу морбили, грип и др. Алое вера има и противораково действие. Съставката алое-емодин в растението е с антиканцерогенни свойства.

Сокът от алое вера стимулира имунната система
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *