Сок за здраве на вашия черен дроб

Добре да използвате рецепти от народната медицина за пречистване на черен дроб поне веднъж годишно, за да сте здрави.

Черният дроб е орган, през който преминават всички вещества, той се грижи за тяхната преработка. Той е доста „натоварен“ и затова от време на време се нуждае от пречистване.

Сок за пречистване на черен дроб

Сок за пречистване на черен дроб

През зимните месеци се храним с по-мазни храни, които натоварват организма. ‘Запаса“ от витамини се е изчерпал през студените дни, защото консумираме доста по-малко плодове и зеленчуци в прясно състояние. В този сезон приеме на алкохол се увеличава, а това допълнително товари черния дроб. Ако сте приемали силни антибиотици, знайте, че те също оказват неблагоприятно влияние върху органа. Ето за това ние ви предлагаме една много лесна домашна рецепта за пречистване на черен дроб.

Грижете се за черният си дроб, той трябва да извършва функциите си максимално добре, за да сте здрави.
За да поддържате черния дроб здрав препоръчваме да включите в менюто си полезни за него храни, като чесън, грейпфрут, моркови, репички, листни зеленчуци, авокадо, ябълки, лимон, орехи и куркума.

“Демир

Рецептата за пречистване на черен дроб се състои в направата на вкусен сок. Тя е следната: смесете в съд 6 лимона и 3 грейпфрута нарязани на парченца. Към тях прибавете нарязан корен от джинджифил (около 10 сантиметра). Ако нямате пресен джинджифилов корен можете да го замените с супени лъжици прах от него. После добавяте 4 средно големи скилидки чесън и 3-4 листенца от лечебната билка мента. Идва ред към тези продукти да добавите и 3 супени лъжици ленено масло и кимион на прах – 1 чаена лъжичка. Остана да добавим 500 милилитра прясна вода и да блиндираме всичко.

Сокът, който направихте има уникално пречистващо действие и се препоръчва за пиене на всички хора, когато имат възможност. Всеки, който прекалява с приема на мазна храна, алкохол или газирани напитки е добре да изпива по 1 чаша сок всяка седмица.

В случай, че органа е вече болен е добре да изпивате 3 чаши сок за пречистване на черен дроб на седмица.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *