Сок от спанак действа благотворно на цялото тяло

Едно от най-полезните растителни хранителни видове, дадени на човека от природата, който се използва и в сурово, и в сварено състояние, и като лечебно, и като профилактично средство, е спанакът. Това зелено чудо на природата е необходимо на целия организъм, като се започне от стомаха и се завърши с дебелото черво.  Природата е снабдила спанакът с огромен набор от вещества за очистване и възстановяване на функцията на червата и целия тракт.

“Фигурин

Добре приготвеният сок от спанак при ежедневна употреба до половин литър често може да приведе в нормално състояние запек и в най-тежка форма само в течение на няколко дни или седмици. Суровият спаначен сок е извънредно ефективен за очистване и помага за оздравяването не само на долната част от червата, но и на целия храносмилателен тракт.

Друго ценно въздействие на спаначения сок е върху зъбите и венците – предотвратява пиореята. Това заболяване представлява лека форма на скорбут и се развива в следствие на недостиг на тези елементи, които се съдържат в сместа от морковения и спаначения сок.

Друго болестни състояния, които може да подпомогне сокът от спанак са язви на червата, анемии, нервни разстройства, нарушения в секрецията в бъбречните и щитовидната жлеза, неврити, артрит, ревматични болки, нарушения във функцията на сърцето, нарушения в зрението, главоболие се явяват вследствие на наслояване на отпадъци в организма, в дилните части на червата, а също и на недостиг на някои елементи в организма, които се съдържат в суровите моркови и спанак. Най-лесно и ефективно може да набавите тези елементи чрез консумация на най-малко половин литър смес от морковен и спаначен сок.

Спанакът, зелената салата и кресонът, заедно с морковения сок и зелените пиперки са зеленчуците, които съдържат най-голямо количество витамини С и Е. Не ги подценявайте, това са мощни лечебни растения-зеленчуци, от които имаме нужда.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *