ИЗПИТАНО! Ето как ще спрете ЦИГАРИТЕ!

Цигарите са отрова за сърцето, а и са солидно перо в бюджета

Тютюнопушенето причинява, стимулира или влошава директно или индеректно редица заболявания. Пушачите заболяват от 10 до 20 пъти по-често от рак на белите дробове, отколкото непушачите. Ако изпушват по 20 цигари на ден, пушачите скъсяват живота си с осем години! в сравнение  с непушачите. Те страдат много по – често и от ракови заболявания на устната кухина, гърлото, ларингса и хранопровода.

“Фигурин

Цигарите са отрова за сърцето, а и са солидно перо в бюджета

Ясно изразена е и зависиостта между хроничния бронхит и пушенето. Последица от хроническата кашлица,  така характерна за пушачите, е белодробния емфеизем.

Тютюнопушенето е отрова за сърцето. Никотинът действа съдосвиващо и стеснява коронарните съдове на сърцето. Хора които пушат редовно, страдат и от сърдечни заболявания. Силните сърдечни болки оставят малки сраствания в сърдечния мускул.

Ако пушачи, които страдат от чести сърдечни болки не променят начина си на живот, т.е. не се откажат от цигарите, увеличават многократно шанса си да получат сърдечен инфаркт.

В помощ на тези, на които не им стига воля за да откажат цигарите, е билколечението.

Пушачите често изпитват отвращение от ябълки! Това се дължи на взаимодействието на никотина, който се съдържа в лигавицата на червата и плодовата киселина на ябълките и дава неприятно усещане. Ако в продължение на седмица се спазва диета с около 20 ябълки дневно, ябълковия курс на лечение създава отвращение от тютюнопушенето.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “ИЗПИТАНО! Ето как ще спрете ЦИГАРИТЕ!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *