Срещу бронхит прилагайте рецептата от лук, мед и лимон

Лук, мед и лимон са трите средства, които трябва да смесите, за да излекувате бронхит най-бързо и безвредно.

Бронхит представлява заболяване, което се характеризира с възпалението на бронхитите на белите дробове и бива два вида – остър и хроничен. Характерно за хроничният бронхит, е че кашлицата и храчките, които причинява заболяването са дълги, около 3 месеца. Това неблагоприятно състояние се проявява всяка година. Острият бронхит пък трае до три седмица, като кашлицата и отделянето на храчки причиняват огромен дискомфорт.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото
Бронхит се лекува с лук, мед и лимон

Бронхит се лекува с лук, мед и лимон

Симптомите, които се описват от заразените с бронхит са суха кашлица, която трае най-много 2 дни в последствие започват да се отделят храчки (става влажна и доста дразнеща). В началният стадий на заболяването ще бъдете с упорита хрема, леко повишена температура и силни болки в гърлото. За причинителите на бронхит се считат вирусите. Тютюновите изделия и дишането на замърсен въздух също се считат за благоприятна среда, която спомага развитието на заболяването.

За лечението на бронхит специалистите изписват различни комбинации от лекарства и капки за отпушване на носа, защото целта е да се облекчат симптомите.

Ние обаче ви предлагаме преди да посегнете към антибиотиците да опитате една рецепта от народната медицина, която се използва от векове. В нея са включени лесно достъпни съставки, които обаче са доказали своята лечебна сила. Те са лук, мед и лимон и всяка една от тях по-отделно има уникална целебна моя, а когато се смесят стават ненадминати лечители.

Ето и рецептата, която ви трябва, за да излекувате тежкия бронхит: Взимат се 7 глави лук със средна големина, обелват се от люспите и се настъргват на много ситно ренде. Към лучената каша, която получихте се добавят 7 супени лъжици натурален пчелен мед. Двете съставки се разбъркват хубаво. Отделно взимате 1 лимон, който измивате добре под течаща вода и го нарязвате на ситни парченца, заедно с кората му (при желание може да го пасирате). Пасираният лимон също се добавя към вече готовата каша от мед и лук. Отново се бърка.

От домашният лек, който ще победи бронхита се приема по 1 чаена лъжичка 3 пъти на ден. Ще усетите облекчение още на другия ден, но лечението с тази лечебна каша трябва да продължи 14 дена, за да е успешно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *