Стартирайте деня с вода и лимонов сок

Повечето от нас, след като се събудят сутрин посягат към кафето, за да се ободрят. Ако през деня имаме нужда от повишаване на тонуса пък посягаме към кофеиновите безалкохолни или към енергийни напитки. а се ободрят, когато нямат тонус. Само че, за съжаление, повечето от тези напитки, помагащи ни да се събудим имат свръх стимулиращо действие върху надбъбречната жлеза, предизвикват рязък скок в нивата на кръвната захар и причиняват силен оксидативен стрес на тялото.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Затова много по-добре ще е, ако започнете деня си с чаша вода с изцеден в нея лимонов сок. Така ще получите чиста енергия, организмът ви ще се хидратира и ще се натисити с кислород. Същевременно с това умът ви ще бъде ясен и бистър. Водата с лимон е естествена енергийна напитка, без неприятни странични ефекти.

Докато спим тъканите в тялото ни се дехидратират. След събуждането ни те се нуждаят от вода, която да филтрира токсините и да активира енергизиращата функция на клетките.

Свежият лимон помага на организма да се насити с кислород и повишава функцията на ензимите. Това пък стимулира секрецията на естествените чернодробни ензими, което от своя страна улеснява изхвърлянето на токсини като пикочната киселина и втечняването на жлъчните канали.

Лимонената киселина играе и важна роля при формирането на разтворими на калция комплекси, които помагат да се елиминират образувания като камъните в панкреаса или бъбреците. Това също така оказва превантивно действие срещу калциеви отлагания в артериите, които причиняват проблеми със сърцето.

Водата с лимон има високо съдържание на калий, калций и магнезий. Лимонът е невероятен източник на биофлавоноиди и фитонутриенти, които подобряват пропускваемостта на клетъчната мембрана и цялостното кръвообръщение. Те имат антиоксидантно действие, намаляват подуванията и отоците и поддържат еластичността на кръвоносните съдове.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *