Стомашните киселини могат да изчезнат! Вижте!

Стомашните киселини са често срещано явление сред повечето българи, но има лек

Причините за тяхната проява варират от стрес до лошо храносмилане и проблемен стомах.

Докато трае процесът на храносмилане, в стомахът се отделят стомашни сокове, съдържащи киселини и ензими. Тяхната роля е да разградят продуктите, които сме приели по време на хранене. Понякога обаче тези ензими и киселини променят местоположението си и отиват обратно към хранопровода, като създават парене в областта над стомаха, предизвикват оригване и къркорене. Появява се неприятен горчив или кисел вкус в устата.

От стрес до лошо храносмилане и проблемен стомах.

Симптомите, които ни показват наличието на стомашни киселини, са чувството за горчив или кисел вкус в гърлото, „раздуване“ на стомаха, къркорене или оригване. Паренето обикновено възниква след хранене и може да трае в продължение на няколко часа. Храните, които провокират появата на парене и киселини, са лютите и подправени ястия, както и пържените и мазни продукти; доматени ястия, кетчуп и горчица, лук и чесън, чушки, оцет. Киселини могат да предизвикат и цитрусовите плодове, мента, шоколадови изделия. Газираните и алкохолните напитки, сокове, кафето и чаят също не са препоръчителни.

Билкова рецепта при стомашни киселини:

Начин на приготвяне – една лъжичка бял равнец (за една доза) се запарва с чаша гореша вода, оставя се малко да престои и се прецежда. На ден се изпиват на глътки по 2-3 чаши от този чай.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *