Страдате от артрит? Лекувайте се с лук!

Природното лечение може би е най-подходящият избор, който можете да направите, когато страдате от артрит. Много популярни традиционни лекове не носят облекчението, което обещават, превръщайки се в повод за разочарование.

Именно поради това алтернативната медицина се превръща в предпочитан избор, от който се възползват над 60% от страдащите от артрит, сочат данни на световни медицински институти.

Три са основните правила, към които болните трябва да се придържат, като всичките те са свързани с консумираните от тях храни. Като за начало, трябва да се заложи на храни, които са източник на сяра. Тъй като този елемент тялото ни не може да произведе само, ние трябва да си го набавим чрез храната. Положителният ефект на сярата при болните, страдащи от артрит, се крие в това, че тя подпомага възстановяването на хрущяла, като по този начин премахва основният проблем. Като основен източник на сяра се посочва лука.

Добре е обаче едновременно с наблягането на полезния лук, който ще ни помогне, да ограничим консумацията на редица други храни като тези, които съдържат бяла захар, като доматите, млякото и млечните продукти, пържените и консервирани храни, още алкохола и солта.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *