Стресирана мама – увеличете притока на кърмата с билки

Често се случва така, че натоварени с новата и непозната роля на майка, с ревящо бебе и следродилна депресия, у много жени безценната кърма секва в най-неподходящия момент. И те започват да се обвиняват за това, че не правят нещо, както трябва, че не кърмят достатъчно често, защото онази баба каза, че за да има мляко, бебето трябва да е в се на ц*ца. Само че стреса допълнително увеличава вероятността съвсем скоро да започнете да храните отрочето със сухи млека. Ето защо първо се успокойте, а после вижте следващите билкови рецепти и си изберете някоя от тях. А може да пробвате и всичките, те са безобидни, но много ефикасни.Кимион – 1 с.л. от подправката се вари на слаб огън 3 минути, запарва се 1 час, разделя се на 4 дневни порции. Това не само увеличава количеството мляко, но и допринася за храносмилането на бебето.

Ефикасни билки за повече кърма. Костреца е доста добра изненада, има го навсякъде.

Сок от моркови – Морковеният сок забележимо увеличава количеството и качеството

на майчиното мляко. Препоръчително е той да се пие до 3 чаши на ден 1 час преди ядене или 1 час след ядене.Като допълнително средство за увеличаване на млякото се препоръчва 2 пъти на ден да се изяждат по 10-15 лешника или бадеми.Още едно ефикасно средство е коренът от глухарче: 1 чаена лъжичка се запарва 1 час в чаша кипяща вода, пие се по супена лъжица 5 пъти на ден малко преди ядене. При предразположение към алергия на майката и бебето, супена лъжица корени се залива вечер с две чаши кипяща вода в термос или топло завит съд, изпива се на 3-4 пъти половин час преди ядене.

“Фигурин

При малко количество мляко е много полезен сокът от бял равнец. Пие се по 1 чаена лъжичка 3 пъти на ден.

Копривата се смята за нелошо млекогонно средство. Запарка от листата й е полезна във всяко отношение, а най-доброто е сок от прясната билка. Той се разрежда във вода 1:2, кипва се, оставя се да изстине и се приема по 1-2 чаени лъжички 3 пъти на ден по време на ядене.

Градински кострец – Това е плевел, който се среща във всяка градина и е много упорит – няма отърване от него. Рядко бива използван за лечебни цели, но има напълно достоверна информация, че помага срещу намалена лактация. Препоръчва се 1 супена лъжица сушена билка да се залее с чаша кипяща вода, 1 час се запарва топло завита, прецежда се. Приема се по 1 супена лъжица 3 пъти на ден.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *