За здрав сън се доверете на билките

Пасифлората не създава зависимост и не причинява отпадналост на сутринта

Всеизвестен факт е, че сънят е от жизненоважно значение за човешкия организъм. Той помага да се възстановим от ежедневната ни дейност и да „презаредим батериите”. Сънят е изключително важен елемент при изграждането на добра спортна фигура, тъй като се знае, че по време на пълен покой настъпва мускулният растеж.

А една от най-неприятните страни на лятното време неизменно е и горещините вечер, които не ни оставят да заспим. Проблемите със съня може да се отразят на всички аспекти на живота. Това може да предизвика депресия, тревожност, наддаване на тегло или проблеми с кожата.

В борбата с безсънието се доверете на билката пасифлора. Тя помага за облекчаване на напрежението в мускулите и може да успокои стреса и тревожността. Растението е било използвано за лечение на симптоми на абстиненция при хора, които са употребявали кокаин или опиати, което е доказателство за силните успокояващи ефекти на пасифлората.  Още едно от предимствата на пасифлората е, че тя насърчава дълбокият сън, не създава зависимост и не причинява отпадналост на сутринта.

Предлагаме ви една изпитана билкова рецепта за по-здрав сън.

Начин на приготвяне – За да направите чай, 0,5 до 2,5 грама билка се накисва в гореща вода за 10 до 15 минути и се пие два до три пъти на ден.

Препоръчителният прием на сушената билка е 4 – 8 грама на ден.

За здрав сън се доверете на билките
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *