Билки за здраво сърце

Използвайте редовно някоя от следните билки и ще имате здраво сърце.

Статистика сочи, че България е на челно място по смъртност от сърдечно-съдови заболявания. Все повече хора умират от инфаркт или инсулт. Лекарите са категорични, че възрастовата граница пада с всяка изминала година.

Демир бозан билки за бъбреци

Използвайте редовно някоя от следните билки и ще имате здраво сърце.

Сърдечните болести вече са се превърнали в истинска епидемия, която заплашва всеки от нас. Специалистите са на мнение, че най-доброто, което човек може да направи, е да предпази сърцето си преди да е станало късно.

Предлагаме ви няколко лесни стъпки, които може да предприемете, за да предпазите сърцето си от рискове.

Използвайте редовно някоя от следните билки и ще имате здраво сърце.

Глог: В народната медицина често наричат глога „Билка на сърцето”, той като приготвените от него отвари и настройки са много полезни при кардиологични заболявания. Растението се използва широко от лекарите в цяла Европа. То регулира нивата на кръвното налягане и холестерола.

Чесън: Има научни доказателства, че това толкова „ароматно” растение понижава холестерола и триглицеридите. По този начин той предотвратява инфаркт или инсулт. Ако не харесвате миризмата на чесън, може да го вземате като хранителна добавка.

Екстракт от гроздово семе: Въпреки че наблягат на мазните храни, французите рядко се оплакват от сърдечни проблеми. Тайната е в червеното вино и в антиоксидантите, които то съдържа. Ако не пиете вино, може да си набавите полезните вещества на таблетки.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *