Седем съставки за детоксикация на организма

Днес ще ви разкрием, как да си приготвите много лесна рецепта за тоник, който ще ви помогне за детоксикация на организма 

Какво е детоксикация 

Понятието „детоксикация на тялото” е доста често срещано в днешни дни, и е свързано предимно с търсенето и консумацията на различни видове храни или напитки, които помагат на организма да се пречисти от остатъчни вещества и отпадъчни продукти. Тази най-нова тенденция, кара хората да мислят, че детоксикацията е нов метод за поддържане на здраво и силно тяло.

Домашен тоник за детоксикация на организма

Домашен тоник за детоксикация на организма

Истината обаче е, че доста назад във времето, хората са открили и са знаели, че редовната консумация на определени храни, като например чесъна, могат да ги поддържат здрави. Именно поради тези си свойства, те често са се прилагали в тогавашната медицина, за лечението на различни здравословни оплаквания.

Днешната рецепта датира от средновековна Европа. Намерени са данни за напитката, която чудодейно подобрява цялостното здравословно състояние на организма. След множество проведени изследвания в днешни дни, е доказано, че съставките, влизащи в тази лечебна напитка за детоксикация на тялото, са ефективни срещу множество бактерии. Те имат силни противогъбични и антивирусни свойства.

“Демир

Този тоник, успешно стимулира циркулацията на кръв и лимфна течност в тялото ни и по-този начин спомагат за укрепване на имунитета. Той подобрява притока на кислород към всички клетки в тялото и по този начин подобрява общото му здравословно състояние. В същото време, част от съставките му, елиминират вредните вещества, натрупани в нас, чрез поемането на различни видове храни и напитки.

Съставките на рецептата са следните:

1. Три чаени чашки ябълков оцет

2. Четвъртинка от чаена чашка счукан на кашичка чесън

3. Една четвърт от чаена чаша нарязан на дребно лук

4. Две пресни люти чушки, нарязани на много ситни

5. Една супена лъжичка настърган джинджифил

6. Две супени лъжици настърган хрян

7. Две супени лъжички куркума на прах

В стъклен съд с похлупак смесете и объркайте добре всички изброени съставки, като най-последно добавите количеството ябълков оцет. Съхранявайте сместа на сухо и прохладно място, като разбърквате поне два пъти на ден. След две седмици вашия тоник за детоксикация на организма е готов. Прецедете и отново съхранявайте в стъклен съд в хладилник. От така приготвеното домашно лекарство взимайте по една супени лъжички дневно, на гладно. Консумирайте лека, докато първоначално приготвената смес привърши. Ако усетите, че имате нужда от още един курс, направете почивка от две седмици след първия.

С така приготвения домашен тоник за детоксикация на организма, можете да помагате на тялото си веднъж годишно, като сами ще се учудите от влиянието му, върху вашия организъм.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Седем съставки за детоксикация на организма

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *