Тези билки помагат при измръзване – 2 част

Както вече споменахме случаите на измръзване през зимата не са редки. Можете да измръзнете по време на работа, ако продължително време сте навън. А може да обичате разходките в природата, зимните игри, зимните спортове и т.н. Колкото и да се обличате и увивате, някой части от лицето остават открити. При каквито и обстоятелства да се е случило измръзването, то може да се лекува с билки.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

При разранена или възпалена от студа кожа (осо­бено около носа, очите, устните, гънките) много добре повлиява, ако мястото се намаже с масло от жълт кантарион. Приготвя се от накиснати в зехтин или олио цветове, които престояват 3-4 седмици в затворено бур­канче на слънце. Вместо него може да се използва и аптечно мас­ло. Кожата заздравява, омеква и раните и белезите изчезват рани.

Настъргват се пресни корени или надземна част от брей. 50 гр. от тях се накисват за 20 дни в чаена ча­ша зехтин или олио. Може да се използва и изсушен  брей. Маже се, където е необходимо в продължение на 10 дни.

Настъргва се една чаена чаша корен от дива тиква и се накисва в 100 мл. олио до пълно извлича­не на сока. След това се прецежда и с получения извлек нежно се масажира кожата, ако не е увредена.

Ако лицето е измръзнало и се е получило възпаление, размек­ване или мехурчета се правят промивки и комп­реси със смрадлика, за стягане и дезин­фекциране на кожата. 100 гр. сухи листа се сваряват за 10 минути в 1 литър вода. Изчаква се да се поохлади и се прецежда. С получената отвара се правят компреси или няколко пъти се ма­же кожата. Изчаква се да изсъхне и без да се измива лицето се напудря леко със сулфамиден прах. После се на­мазва със зехтин. Тази процедура зазд­равява изменената кожа и я предпазва от белези, но трябва да се потърси и лекарс­ка помощ.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *