Семена от теснолист живовляк срещу диабет и кашлица

Билката теснолист живовляк е едно от най-добрите средства срещу кашлица, върши прекрасна работа и при диабет!

Растението е едно от най-препоръчваните при силна и упорита кашлица. Това е така,понеже притежава много вещества, които служат за прочистване и оздравяване на дихателните пътища. Именно за това фитолозите препоръчват растението при лечение на бронхити и всякакви видове кашлица – простудна, коклюш, туберкулозна и други.

Ефикасно лечение с теснолист живовляк

Ефикасно лечение с теснолист живовляк

Лечебните и свойства обаче се прилагат и в други области, като например при проблеми с храносмилателния тракт, като гастрит, колит, енетрит и дори язва.

Противовъзпалителните и кръвоспиращи качества на растението пък са насочени към борбата с младежките пъпки или т.нар. акне.

В природната медицина се ползва и при сърдечни заболявания, против ухапвания от насекоми, за лечение на екземи, за компрес на възпалени очи, при кръвохрачене и при проблем с простата.

От билката се използват листата. Разпространени са почти навсякъде. Ако се съхранява добре, билката запасва лечебните си свойства за почти три години.

“Фигурин

За заздравяване на трудно зарастващи и упорити рани, се препоръчва извлек от листа на теснолист живовляк. Прави се промивка със запарка, приготвена от една супена лъжичка от билката, залята с чашка гореща вода.

Ако изцедите сокче от необработваните листа на растението, ще получите много ефикасен лек при болен стомах, както и за наранявания върху роговицата на окото. Пресни листа пък се използват от незапомнени времена при налагане на циреи и гнойни рани или при болезнени ухапвания от насекоми.

Ако вземете три супени лъжички от семената на теснолист живовляк и ги запарите за приблизително четири часа в чашка с вряла вода, ще получите невероятен лек, прилаган при захарен диабет, упорита кашлица, женско и мъжко безплодие.

При язва, засягаща дванадесетопръстника е важно да се подсигури бързото възстановяване на здравината на лигавицата. Тук помагат съсирващите качества на тази билка. Трябва ви една чаена чашка със сушени листа от теснолист живовляк, които да залеете с 500 мл сгорещена вода.

Прецежда се чак след изстиване и дневната доза е по една чаша, три пъти в деня, около половин час преди консумацията на храна.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *