Тесто от бира и мая при мъртва кост

Тесто от бира и мая помага срещу мъртва кост на палеца на крака, опитайте няма да съжалявате

Проблемът мъртва кост който се проявява на кокалчето на ходилото, встрани от големия пръст, е проблем от който се оплакват все повече хора, затова днес ще ви дадем уникално лесна и ефективна рецепта, за да се справите с проблема.

Причини за появата на мъртва кост 

Причината за възникването на тази мъртва кост често е прекомерно натрупване на минерални соли в организма ни. Това от своя страна води до различни възпалителни заболявания, които неминуемо водят до увреждане на част от ставата, съединяваща две повърхности на костта. По този начин, освен че губи еластичността си, хрущяла започва да се разраства по краищата и тогава проблемът прераства в образуването на така наречената мъртва кост. Отначало измененията може да са минимални, дори незабележими, но с времето проблема нараства, а с него се увеличава и дискомфорта, който неминуемо прераства в силна болка.

Тестенце от бира и мая при мъртва кост на палеца на крака

Тестенце от бира и мая при мъртва кост на палеца на крака

Полезни съвети 

За да си спестите този проблем е хубаво да следвате няколко лесни съвета, като например, да осигурявате редовна почивка на ходилата си, а ако това е невъзможно, периодичен отпускащ масаж на стъпалата също ще ви бъде от полза. Носете удобни обувки, достатъчно широки за да не притискат мъртвата кост. Обувките на високи токчета могат да обострят болката, която изпитват хората, страдащи от този проблем. Не може да се каже дали заболяването може да бъде повлияно от специален хранителен режим, но ако спазвате такъв, то със сигурно може да ограничите развитието на проблема- подсигурете достатъчно количество морски храни, плодове и зеленчуци. Избягвайте солта . Прекомерната консумация на минерална вода също е нежелателна.

Рецептата при мъртва кост 

За щастие народната медицина е намерила начин да се справи и с този неприятен проблем. Необходимо ви е парченце мая за хляб с големината на орех. Размесва се хубаво с една супена лъжица бира, така че да се получи гъста маса, която наподобява тесто. Вечер, преди лягане, намазвате мястото с все още топла, разтопена на котлон несолена свинска мас. След като маста изстине, налагате с тестото от бира и мая, което сте си приготвили предварително. Прави се много лека превръзка, колкото да не падне домашно приготвеното лекарство. С него се преспива. Процедурата се повтаря пет-шест вечери, до напълното изчезване на мъртвата кост. Всяка вечер приготвяйте ново тесто. Интересното за този лек е, че той е доказано ефективен и за лечението на брадавици. Прилагайте по същия начин и ще се отървете от тях също толкова бързо.

Не забравяйте, че при лечение с домашни лекове се изисква търпение и постоянство. Не се отказвайте в началото на процедурите. Отървете се от досадната, неприятна и болезнена мъртва кост.

Тесто от бира и мая при мъртва кост
4.5 (90%) 8 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Тесто от бира и мая при мъртва кост

  1. Пробвах този лек с мая и бира но за момента няма никакъв резултат

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *