Ето как ще се предпазите от негативите на времето!

Тези рецепти поддържат организма през зимните месеци

Всеки сезон от годината се отразява върху състоянието на организма ни по различен начин. През лятото високите температури ни изтощават, през зимата – студът, липсата на слънчева светлина и постоянните ветрове.

Минете на „зимен режим“ леко и без стрес!

Малката продължителност на деня, липсата на слънце през зимните месеци предизвикват усещане за постоянна умора, сънливост, намаляват способността за концентрация. За да излезем от това състояние и да се чувстваме по-бодри и енергични, е важно да обърнем внимание на начина си на живот.

Менюто ни в зимните месеци трябва да съдържа повече плодове, зеленчуци и продукти, богати на белтъчини като месо, риба, бобови култури. Трябва да подбираме и напитките. Желателно е да надблегнем на билковите и плодовите чайове, както и белият чай.

“Фигурин

За да се справи по-лесно и безболезнено с влошените външни условия, организмът ни има нужда от нашата помощ.

Начин на приготвяне и употреба – Една чаена лъжица смлени корени от левзея се запарват в 400 мл вода за около час. Пие се по 50 мл сутрин и вечер.

Начин на приготвяне и употреба – 4 супени лъжици от коренища на билкта левзея престояват две седмици в 300 мл водка или ракия. Пият се по 20-30 капки 2-3 пъти на ден преди ядене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *