Три билки за отслабване

Предлагаме ви три билки, които могат да се използват ефикасно и надеждно срещу затлъстяването и натрупаните килца в последствие.

Първата е добре познатият ни бял равнец – той прочиства тялото. За да е максимум пречистено тялото и да изхвърлите мазнините от тялото, а оттам и да отслабнете, пийте по три чаши чай от бял равнец на ден. Чаят от бял равнец се пие сутрин, на обяд и вечер, като съдържащите се в него дъбилни вещества помагат да се справите с неприятно подутия корем. Чаят от бял равнец се приготвя като 1 лъжица от билката се запарва със 150-200 мл вряща вода за 15 мин.

Другата билка е розмарина. Той е чудесен стимулатор на обмяната на веществата. Растението активизира кръвообръщението и функционирането на отделителната система. Чаят от розмарин се приготвя като 1 лъжица от билката се запарва в 150 мл. вода за 10 мин. Количеството трябва се изпие в рамките на деня. Не се препоръчва употребата му вечер преди лягане, защото възбужда нервната система.

Последната билка е зеленият овес, тъй като прочиства основно тялото от токсините. При повечето хора, като основна причина за резултатното затлъстяване се сочи ленивата отделителна система. При мнозина става задържане на отрови и баластни вещества в клетките, което не позволява нормалната преработка на веществата и разграждането на мазнините. Чаят от зелен овес се приготвя, като 1 лъжичка от билката се запарва за 20 мин. в 450 мл вряща вода. Дневната доза е до 3 чаши на ден, приготвеният чай да се съхранява на хладно и тъмно.

Подобни публикации за още четене:
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *