Туширайте „крещящите“ болки в гърба и кръста

За да туширате „крещящите“ болки в гърба и кръста ще ви препоръчаме две ефикасни билкови лапи

Болки в гърба

Появата на много силните болки в гърба често се свързва с неправилната стойка. Тези болки също така се повлияват и от хранителния режим, лошото храносмилането и не на последно място напрежението и стреса. Почти не се среща човек, който да не е изпитвал силна болка в гърба. Предлагаме ви да посегнете към билковите илачи, за да ги потушите. Знаем, че на пазара се предлагат много лекарства и мазила, но какъв е ефекта от тях?

Облекчете болките в гърба или кръста с билкови лапи

Облекчете силните болки в гърба или кръста с билкови лапи

Болките в гърма могат да отшумят за ден или два, но са в състояние да причинят огромен дискомфорт, ако не изчезнат за този период. В много от случаите те са „подтикнати“ от стара травма или носенето на доста тежки предмети, навеждане или извиване на тялото, неправилно вдигане на тежести. Неестествената стойка, обездвижването на тялото, постоянното седене на едно и също място в дадена поза, бременността или наднорменото тегло са фактори, причиняващи и влошаващи болките в гърба.

Казахме, че стреса също допринася за „крещящите“ болките в гърба. Чрез билколечението можете да стимулирате кръвообращението и да облекчите значително болката. Подходящо е масло от жълт кантарион и компрес с кората на червената калина, лайката или валерианата.

Болки в кръста

Болките в кръста са предизвикане от болестта наречена лумбаго. В повече от случаите „причинителят“ е дисковата херния. Като редки причини се посочват общите заболявания. Такива са грипа, ревматизма, сифилис, диабет, алкохолизъм или различните възпаления на гръбначния стълб. На първо място при лечението на лумбаго се препоръчват масажите, загряващите билкови компреси, целенасочената лечебна гимнастика, неврална терапия и други. Могат да се пият обезболяващи средства и да се прилагат отвари и компреси от различни билки. Болките утихват след приема на валериана, мащерка, глог, липа и други.

Билкова лапа при болки в гърба

Смесват се по 20 грама от билката лайка и билката жълт кантарион. Заливате ги с вряща вода – 500 милилитра. Правите лечебни лапи, като ги поставяте на болното място. Поставяйте компреса преди да си легнете. Дръжте го 30 минути. Правете нов всяка вечер.

Билкова лапа при болки в кръста

Отново смесваме две билки: липов цвят – 50 грама и валериана – 20 грама. Кипвате ги в 1 литър вода. Напоявате компрес, който поставяте на болното място. Държите го половин час. Препоръчваме да прилагате компреса сутрин и вечерно време.

Туширайте „крещящите“ болки в гърба и кръста
3.3 (66.67%) 15 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *