Лесен лек убива гъбички по ноктите на ръцете

Рецепта за лесен домашен илач ще ви помогне да убиете веднъж завинаги всички гъбички по ноктите на ръцете

Гъбички по ноктите на ръцете

Самото заболяване се нарича онихомикоза, то засяга нокътната плоча само на един или на няколко нокътя. Рискова зона за заболяването е работата при влага, затова хората, които работят в такива сфери са по-податливи. В началото на онихомикоза се „наранява“ крайчицата на нокътя, но при не лечение то го обхваща целия. Много рядко само един от ноктите е засегнат. Данните показват, че при голям процент от заболелите няколко нокътя са покосени. Много е вероятно и тези на краката също да са заразени.

“Фигурин

Визия на ноктите при гъбички по тях

Ноктите покосени от онихомикоза загубват своя блясък, потъмняват, цвета им е кафяво-жълтеникав, лесно чупливи са и са заделени.

Лек срещу гъбички по ноктите на ръцете

Лек срещу гъбички по ноктите на ръцете

Какво представляват всъщност самите гъбички

Те са микроскопични организми, които разрушават здравината на ноктите. При зараза ноктите сменят своя цвят, те пожълтяват, покафеняват, а дори в някои от случаите позеленяват. Заразените нокто стават лесно чупливи, „белят се“, лющят се, набръздяват се, удебеляват или се изтъняват, сърбят и от тях се разнася лоша миризма.

Рискови фактори за развитие на гъбички

Когато имунната система на човек на човек, тя предразполага към много болести, а появата на гъбички е една от тях. Едни от зоните, който носят заразата са басейните, плажовете, козметичните салони, фитнесите сауните и други. При гъбички на краката рискови фактори са носенето на доста тесни обувки, обуването на чужди чехли и пробване на обувки втора употреба.

Домашно лечение на гъбички

Когато болестта е в началния стадий е удачно да се започне лечение с домашни средства. Преди обаче да започнете лечението у дома посетете дерматолог и се посъветвайте с него. Той ще прецени най-добре дали е подходящо да се опитате да се преборите с гъбичките сами с бабини илача. Все пак болестта е много упорита и при напредване може да се наложи отстраняване на нокът/и. Ако все пак в началото не сте потърсили съвет от специалист и сте приложили домашно лечение, от което няма резултат веднага трябва да посетите лекарски кабинет.

Рецептата за лечение на гъбички по ноктите на ръцете

Смесвате в съд кислородна вода – 3%, домашен ябълков оцет и етилов спирт – 90%. От трите съставки за убиването на гъбичките се слагат едни и същи количества. Преди употреба се бъркат добре. Когато илача е готов го сипете в съд, който се затваря плътно и го приберете на студено. Хладилника е подходящ. За да нанесете от домашния илач използвайте памук или памучно тампонче, което ще напоите. Прикрепете го добре при засегнатите нокти. Нека лечебната му сила действа само 10-тина минутки. После махнете памучното тампонче и измийте старателно третираните от вас зони. Прилагайте илача 2 пъти на ден. Курсът на лечение е с различно времетраене. Прекратете когато гъбичките на ръцете бъдат напълно унищожени.

Спокойно можете да използвате тази рецепта и при борба с гъбички по краката. Ефекта е също толкова добър и лечението е едно и също. Гъбичките са доста упорите заболяване, за да се справите с тях е нужно доста търпение и постоянство. От прилагането на рецептата за няколко дена няма да получите резултатите, на които се надявате.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *