Уголемената простата подлежи на лечение с природни средства

Вижте кои билки може да използвате при уголемена простата

Уголемяването на простата е известно като доброкачествена хипертрофия на простатата. Това се предизвиква, когато мъжките хормони тестостерон се превръща в дихидротестостерон (ДХТ). ДХТ се натрупва в простатата и така жлезата се уголемява. Когато става въпрос за билки за простата се има предвид билки, които помагат при уголемяване на простатната жлеза, състояние, което засяга половината от мъжкото население на около 50-годишна възраст.

Демир бозан билки за бъбреци

Уголемената простата подлежи на лечение с природни средства

Сред най-известните билки помагащи при простата това е червената детелина. Тя е от семейство грахови и е известна с това, че съдържа голямо количество антиоксиданти. Има научни изследвания според, които се твърди, че червената детелина може да има благоприятно въздействие върху раковите клетки и да спомогне при лечението на болни. При простата тази билка забавя процеса на трансформиране на хормона тестостерон в ДХТ хормона като по този начин забавя уголемяването на простата.

Други билки, които се използват при уголемена простата, това са магарешкият будил в съчетание с хмел.

Начин на приготвяне – приготвя се отвара като се прибавят равни количества и от двете билки пие се три пъти на ден.

Сред старите народни лечител съществува практика да лекуват простата със сурови тиквени семки. Ако и вие изберете този начин за борба с простата имайте предвид, че суровите тиквени семки са тежка и мазна храна. Те могат силно да натоварят храносмилателната система.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *