Укрепете имунитета на децата в градинска възраст

Много често децата, започвайте да посещават детско заведение боледуват по-често. Това е нормална реакция предвид, че влизат в контакт с евентуални вирусоносители. Не всички майки задържат децата си вкъщи, когато се разболеят от хрема или кашлица, особено що се отнася до училище, тъй като няма същия контрол, както в градината. Разбиира се, има и „яки“ деца с достатъчно силно развити съпротивителни сили, но и други, при които това не е така и те много лесно се заразяват. При най-малкия повод те хващат хрема или кашлица. често вратните им жлези са подути и минават за „особено кекави“. Обикновено те са крайно чувствителни към светлината и при най-слабото течение или ако са играли навън, очите им започват да сълзят. За да закрепите имунната система на детето, да я подтикнете да работи за него и да го пази или в най-лошия случай да му помага да преминава всяка болест по-леко, вижте следващите наши билкови предложения.

“Демир

Чай от лечебна очанка
Предимно деца със слаби съпротивителни сили и с често сълзящи очи могат да бъдат „пренастроени“ с чай от очанка. Приложен с лечебна цел, след няколко седмици той укрепва съпротивителните сили, детето става по-малко податливо на инфекции, по-активно и яде с по-добър апетит.

Употреба: 1 чаена лъжичка листа от лечебна очанка се заливат с 1/4 литър вряща вода, запарват се 10 минути и се прецеждат. Чаят се подслажда с мед, изсипва се в термос и се дава на детето да пие през деня, съответно разпределен на дози. (Диабетиците да не подслаждат!).

Листа от салвия (градински чай)
На хилави, слабички деца се препоръчва чай от салвия. Съпротивителните им сили видимо се подобряват от него.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *