Ускорете растежа на косата с тази рецепта

Имате ли усещането, че косата ви сякаш е спряла да расте? Можете да решите този проблем като си приготвите маска, която ще подхрани косата ви и ще усили растежа.

В една купичка смесете 2 лъжици хума, 1 с.л. ракия или друг алкохол, 2 с.л. зехтин и 1 жълтък. Разбъркайте добре, докато получите хомогенна смес. Нанесете в корените на косата и увийте с найлонов плик или шапка за баня. Престойте с маската най-малко половин час, измийте с хума и нанесете балсам.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Ако искате да накарате косата си да заблести, направете следната маска:

Смесете 1 лъжичка бадемово маслo, 1 с.л. сок от лимон или 1 с.л. ябълков оцет, 1 с.л. ракия или друг алкохол, 1 жълтък и 1 с.л. кисело мляко. Сложете съда на котлона и бъркайте до получаването на хомогенна, леко затоплена смес. Намажете косата в корените, а след това и краищата. Увийте главата с найлонова торба и кърпа. Стойте така около 1.30-2 часа, след което измийте косата.

Enjoyed this post? Share it!

 

8 коментара по “Ускорете растежа на косата с тази рецепта

    • Маската наистина е препоръчителна, изпитана е лично. Достатъчно е да се прилага веднъж седмично, впоследствие и по-рядко. В зависимост от типа на косата могат да се добавят и други продукти като кисело мляко, чесън, оцет … дори и газ за горене :), но тогава косата се измива със шампоан.

  1. Алкохолът и лимонът се слагат при мазна коса, много ясно, че ако е суха няма да ги сложите. Освен това тази маска се прави един път в седмицата, при някои случаи и в по-рядко. Да не говорим, че има зехтин и масла, които балансират действието на лимона и алкохола. Лично правя маски с тези две съставки, косата ми си е много добре. Даже още е леко мазна на моменти.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *