Успокойте разширените вени с див кестен

Разширените вени могат да се повлияят благотворно с екстракт от див кестен, който може да се намери, както знаем във всяко кътче на страната. Действието на кафевият плод се дължи на наличието на съединението ескулин в кората му. Необработеният и суров ескулин е отровен, но в обработено състояние той има благоприятно за организма действие – участва в химични процеси от двете страни на клетъчната мембрана.

Това, което прави е да подсили устойчивостта на стените на капилярите и

червените кръвни клетки и да ги прави по-здрави, което е ключов фактор за справянето с разширените вени. Семената от див кестен се обработват, за да се извлекат активните химични вещества. Полученият извлек се използва за лечението на проблеми, свързани с циркулацията на кръвта, като хронична венозна недостатъчност.

В цветовете и листата на дивия кестен също се съдържат полезни съединения, като холин, кварцитрин и изокварцитрин, пориновите производни аденозин, аденин и гванин, пектинови вещества и други. Почти цялото растение може да се използва с лечебна цел – семена, кора, цветове и листа. Дивият кестен (Aesculus hippocastanum) е дърво достигащо височина около 30 м.

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *