Фирми за изкупуване на билки

изкупуване на билки

Бизнес с билки

В България има много фирми за изкупуване на билки, семена, корени и цветове, които могат да развиват успешен бизнес. Нашата природа и климат са подходящи за промишлено развъждане и отглеждане на голямо разнообразие от билки. Търсенето на билкови продукти е голямо почти неограничено на територията на Европейския съюз и други страни в региона и това прави бизнеса за изкупуване на билки подходящ за много малки фирми.
Затова в България има създадени организации, занимаващи се с изкупуване на билки за собствено потребление или за търговия на различни растителни продукти: листа, семена, цветове, както и пчелни продукти като нектар, клей, восък, мед и т.н.
Една фирмите, занимаващи се с изкупуване на билки е Симеонов ЕООД от гр. Велико Търново. Тя се занимава предимно с търговия с етерично-маслени семена и билки като анасон, кориандър, синап, ленено семе и балканска чубрица.
В град Търговище също има потребителска кооперация, която се занимава с изкупуване на билки в свежо и сухо състояние. Освен това там се изкупуват и горски плодове.
В град Пловдив фирма БИЛКОСТАРС ООД също изкупува билки, гъби, горски плодове, охлюви и др. Периодично изкупуването на билки се ограничава до определен вид, затова ако сте решили да се занимавате с бране на билки, проверете какви билки в момента се изкупуват.

Подобни публикации за още четене:
Фирми за изкупуване на билки
1 (20%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *