Храни и билки горят мазнини

Съществуват храни, които както някои, които дават повече калории, така тези изгарят калории и мазнини наред с тях. Това е баланса и хармонията на природата, така че да не претоварва организма с вредни и наситени мазнини. Но само трябва да знаем кога и какво трябва да приемаме за тази цел. Ето ви пет натурални храни, които не стига, че са и полезни заради своя състав, но и са се доказали като изгарящи мазнините на тялото:

“Фигурин

Картофи

В един картоф има точно 161 калории. Да, картофите имат високо съдържание на въглехидрати. Но това не означава, че както се смяташе до скоро, изобщо не е диетичен продукт. Първо неговите въглехидрати са от полезните, а не като белия хляб, които само надуват и не водят до трайно засищане. А от друга страна един картоф е три пъти по-засищащ от филия бял хляб и има най-високия индекс на засищане от всички храни, а нишестето в картофите помага за изгарянето на мазнини.

Чесън

Поредното чудо на чесъна – освен че очиства бактериите, той очиства и мазнините. На него се дължат всякакви изхвърляния на вредни бактерии, паразити, вируси, които ни морят през студения сезон. Особено полезен е чесъна за изчистване на шлаките от кръвта и червата. Помага на артериите да не се запушат и има противоракови и антиоксидантни свойства, които работят за детоксикацията на организма от вредни вещества.

Грейпфрут

Вкусният плод не само, че е източник на изобилие от витамини и полезни вещества, но и понижава драстично нивата на инсулин в тялото, а с това и апетита ни. Доказано е, че редовната консумация на плода е гаранция за отслабване.

Канела

Това е една магическа подправка с доказан ефект при изгарянето на мазнините и понижаването на телесното тегло.

Домати

Ако искате да отслабнете, доматите също редовно трябва да присъстват в менюто ви. Липокенът, който се съдържа в тях, е мощен антиоксидант, който дава на тялото чувството за ситост след консумацията на значително по-малко количество храна от обикновено.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *