Пречистете организма си с циркония!

Цирконияима успокоителен ефект върху централната нервна система

Цикорията засилва храносмилането, има апетито, възбуждащо и слабително действие, смъква кръвната захар, подобрява работата на сърцето, унищожава микробите.

Не е необходимо да посещавате скъпи СПА центрове за да успокойте нервите си!

Прилага се при при жлъчно-каменна болест, атоничен запек, за стимулиране обмяната на веществата. Цикорията- наричана още синя жлъчка, се употребява при лечение на черния дроб, проблеми със стомаха и далака. Има успокоителен ефект върху централната нервна система. Засилва сърдечната дейност.

В българската народна медицина се прилага като лекарство за далака, цироза, захарна болест, жълтеница, изпотяване, глисти у децата, кръв в урината, при кашлица, треска, епилепсия, трудно уриниране и уриниране на кръв, стомашни болки, гастрит, язва, болезнена менструация, хемороиди, подагра, виене на свят, пясък в бъбреците и пикочния мехур, при нарушено храносмилане, при неврастения и хистерия.

Билката успешно се прилага за бани при екземи, за лапи при циреи и трудно зарастващи рани. Прави се настойка от цветовете в зехтин в съотношение 1:10 и се използва за мазане при рани, изгаряния, както и за компреси при младежки пъпки.

Заради общотонизиращото й действие цикорията се иползва за приготвяне на безкофеиново кафе (Инка) или се комбинира с кафето в различни съотношения.

Начин на приготвяне и употреба – прави се запарка от 2 чаени лъжички ситно нарязан корен в 200 мл кипяща вода (това е дозата за 1 ден). Приема се преди ядене 4 пъти на ден за прочистване на организма.

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *