Вижте изпитаните лечебни рецепти при цистит!

Природни средства, прилагани широко в народната медицина

Циститът може да засегне всеки, но от него най-често заболяват млади жени. Има редица мерки, които можете да предприемете, за да ограничите възможността за развитие на това заболяване: избягвайте използването на бельо от изкуствени материи, през студените зимни месеци обличайте топли дрехи, за да предпазите организма си от охлаждане, спазвайте добра интимна хигиена, особено по време на месечния цикъл.

Циститът се повлиява от тези билкови рецепти

В случай, че страдате от запек, елиминирайте проблема възможно най-бързо, защото той е една от предпоставките за поява на цистит. Препоръчва се уриниране преди и след полов акт, защото това ще подпомогне изчистването на бактериите от уретрата и ще предотврати навлизането им в организма.

Наред с тези лесни мерки за превенция и лечение на цистит, можете да използвате лекарствени продукти, предписани от вашия лекар. В случай, че тези медикаменти не помогнат, можете да изпробвате и някои други методи за лечението му, които се използват широко в народната медицина.

“Фигурин

Лечебни рецепти:

Особено добър ефект има сокът от боровинки, който трябва да се приема всеки ден. Препоръчителното количество сок е половин литър на ден. Ментата и градинския чай са много полезни при наличие на цистит. За да изпитате благоприятния им ефект е необходимо да пиете поне по три чаши чай, приготвен от двете билки.

Други билки, чиято ефективност при лечението на цистит е много силна, са бял равнец, арника и камшик. Отвара от тези билки, приемана ежедневно, ще подобри значително състоянието ви.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *