Цяр за шипове, артрит и ревматизъм

Шипове, артрит и ревматизъм – все заболявания, които „повреждат“ опорно-двигателния апарат.

Ще кажем по няколко изречения за всяко едно от заболяванията и бързо ще преминем към рецептите, защото със сигурност искате да знаете как да спрете болката, която ви измъчва.

“Фигурин

Малко за заболяването наречено шипове

Множествена екзостоза е медицинското наименование на заболяването шипове. То засяга опорно-двигателната система и причинява доста силна болка при движение, а и в много от случаите при покои. Шипът всъщност представлява ново костно образувание, което се е образувало върху вече съществуваща кост.

Причината за израстването му в повече от случаите е пренатоварване на зоната (краката, ръцете, гърба). Шипът израства, защото иска да помогне на организма да поеме тежестта и натоварването. Организмът се бори сам и иска по естествен начин да се защити от умората, на която е подложен.

Все пак старите травми, неправилното хранене, проблеми с обмяната веществата изкривяването на гръбначния стълб са още фактори, които отключват израстването на шиповете. Един от най-силно изразяващите се симптоми е болката, която е с различена сила – от слаба до непоносима.

В зависимост от зоната, в която са израснали новите костни образувания се изразяват и различни симптоми. Може да имате главоболие, скованост, деформация на кости, спазми и други.

Рецепти при шипове, артрит и ревматизъм

Рецепти при шипове, артрит и ревматизъм

Малко за заболяването артрит

Автоимунно заболяване, което засяга ставите. Протича в остра и хронична форма. Засяга една или повече стави. Познати са няколко вида артрит, но като цяло симптомите са идентични. Протича с остра болка, скованост, трудна подвижност, подуване на ставите, оток и други.

Малко за ревматизма

Тук отново става въпрос за заболяване на ценната опорно-двигателна система. Засяга ставите и околните тъкани, като може да окаже неблагоприятно влияние и на сърдечния мускул, кожата, бъбреците и костите в тялото. Симптомите почти еднакви с другите две заболявания, а именно остра и непоносима болка, скованост, трудна подвижност, бърза умора, отпадналост и други.

Рецепти за облекчаване на острите болки при шипове

1. Морска сол, домашен сапун, мед и мас – настържете домашен сапун, от който ще използвате 3 супени лъжици. Смесвате го със същото количество мед (3 лъжици). Добавяте свинска мас – една лъжица супена и счукана на ситно морска сол – 4 лъжици, супени. Обърквате всички четири съставки и получавате мехлем, каша.

Използвате я за намазване на болезнените зони. Превързвате с бинт или плат. Компреса стои по-дълго време, 2 дена и чак тогава се сваля. Правите почивка пак от 2 дена и повтаряте компреса. Когато болките си заминат можете да приключите с лечението.

2. Тютюн и мед – вземете парче плат от лен и го намажете с мед. Отгоре го поръсете с ситно нарязан тютюн. Наложете върху зоната, в която изпитвате болките. Превързвате с хартия, а отгоре с вълнен плат и завършвате компреса. С така наложения лечебен компрес се спи, сутринта се маха.

За да е успешно лечението и да спрете болките, го прилагайте 10 поредни вечери без прекъсване. Рецептата е подходяща и при трите заболявания, които сме посочили по горе.

3. Мед, тютюн и лечебна сяра – трябва ви един или няколко тютюнееви листа, които ще намажете обилно с мед и ще поръсите със сяра. Тази лапа залепете върху болезнения шип, закрепва се здраво, защото се спи с нея. Когато го свалите на сутринта измийте третираната зона с топла вода. Лапата се поставя през вечер, като лечението се прилага за период от 20 дена.

4. Репей и мед – използват се лечебните листа на тази уникална билка. Опаковата страна на листото се маже с мед и се залепва върху болезнения шип. Сваля се когато изсъхне. Можете да наложете веднага още един намазан лист. 2 седмици прилагайте тази лапа и се отървете от мъчителни болки.

5. Орехови листа и мед – процедурата е същата, като при горната рецепта. Ореховият лист се маже с мед и се лепва върху болезнения шип. Разликата тук, е че с тази лапа се преспива и лечението трае 10 поредни вечери.

Лекове за артрит

мехлем със сяра против артрит

Отзив за мехлема със сяра против артрит. Пишете ни и вие какво ползвате!

1. Сяра и мед – трябва ви бурканче от детска (бебешка) храна, което ще напълните с мед. Към меда ще добавите и 50 грама сяра. Разбърквате тези две съставки. Взимате от лечебната смес и натривате в болезнените зони. Правите лека превръзка и преспивате така. Лечението трае 10 дена, ни при нужда може да го продължите още няколко дни, за да спрете болката напълно.

2. Мед и оцет – с тези две съставки ще се проведе вътрешно лечение. От двете съставки се взима по равно – 1 лъжица, супена и се смесват. Пие се всеки ден за период от 2 седмици.

Облекчете болката при шипове, ревматизъм и артрит с домашни рецепти

Облекчете болката при шипове, ревматизъм и артрит с домашни рецепти

Лекове за ревматизъм

1. Черна ряпа, мед, ракия и морска сол – изцежда се сок черна ряпа – 1 1/2 чаена чаша.Стривате морска сол и добавяте 1 равна лъжица към сока. Остава да сложите чаша мед и 1/2 чаша ракия. С тази кашица се разтриват болезнените участъци веднъж на ден.

2. Тютюн и мед – използват се сухите листа на растението, които се натрошават и объркват с мед. Прави се лапа, която се налага върху ходилата. Обуват се чорапи, по възможност памучни, преспива така. Правите лапата 5 поредни нощи.

3. Черен пипер, тютюневи листа, ракия – първак и мед – в съд сипете от първака и в него потопете няколко по-едрички листа на тютюн. Оставете ги да киснат 6 час, извадете ги и ги намажете с мед. Отгоре ги поръсете с малко черен пипер. Наложете на болезнените участъци. Прилагайте лечението от 7 до 10 дена.

Ето и един безценен съвет от Веско Атанасов 

веско атанасов – шиповете са неусвоен калций, а калцият се усвоява само ако в тялото има магнезий затова хората ходят да се киснат в мъртво море когато имат шипове.

Съвет на Ивелина 

ивелина    – 

aз съм с ревматоиден артрит-истината е,че трябва постоянство-каквото и да реши човек да пробва-сега си взех витамините на ДОПЕЛХЕРЦ-магнезий+калций+витаминД3+мед+манган-найстина има полза-поне не ми се схващат вече краката….но трябва да се пият по дълго време

Enjoyed this post? Share it!

 

14 коментара по “Цяр за шипове, артрит и ревматизъм

  1. Артрита е много болезнено заболяване и за съжаление няма лечение. Ако превантивно се взимат мерки, не само когато се възпали е поносимо. Профилактично взимам Остеомуув и си правя мехлема със сяра и мед, така болките се търпят .

    • Благодарим ви, Вера! Добавихме вашия отзив по-горе в публикацията, където пише за облекчаването на артрит с мехлема със сяра и мед. Приветстваме всеки отзив, който потвърждава или допълва рецептите ни!

  2. Аз живея на вън и как да кажа за сярата ,като незнам ? Все казват такиварецепти много странни.Преди четох пепел с вар боже мой ! Товагори много негасената вар!? Хората се подиграват!

  3. До г-жа Николова относно сярата можете да се информирате тук: http://www.hera.bg/s.php?n=2769 …от един месец се лекувам с много други алтернативни методи включително и невробекс от нищо не се повлия лумбагото,но от комбинацията свинска мас със сяра от три намазвания и вече се чувствам ок…изпитано средство!…продава се в аптеките,другото наименование е метилсулфонилметан /МСМ/…

  4. Щом помага сярата, ще си направя мехлема, че с това непостоянно време е тежко. Какво е остеомув, не съм чувала за това лекарство.

  5. шиповете са неусвоен калций, а калцият се усвоява само ако в тялото има магнезий затова хората ходят да се киснат в мъртво море когато имат шипове.

  6. Мисля че е по-добре да се пие ябълков оцет и мед в чаша топла вода, тези рецепти са мн полезни и ме интересува още за уголемените кокалчета на краката така наречени валгус,но не вярвам,че снякакви лепенки се оправя,защото Коста вече е уголемена и това покривява и др пръсти,също за мазоли ако знаете нещо ефикасно. Мн се радвам,че се публикуват неща необходими, за всяка болка Бог дава и билка. Още нещо и за миоми, анемия,може би някой ще знае нещо ново.за крампи на мусколите се пие магнезий.

  7. aз съм с ревматоиден артрит-истината е,че трябва постоянство-каквото и да реши човек да пробва-сега си взех витамините на ДОПЕЛХЕРЦ-магнезий+калций+витаминД3+мед+манган-найстина има полза-поне не ми се схващат вече краката….но трябва да се пият по дълго време

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *