Чай от дяволска уста ще помогне с женските проблеми

Една широко разпространена билка в народната медицина е дяволската уста. Тя може да се приготвя под формата на различни отвари, настойки и компреси. Най-основно казано, билката е много ефикасна и се използва за проблеми на женската полова система. Редовното пиене на чай от дяволска уста спомага за по-лесното забременяване, намалява риска от аборт по време на бременността, укрепва сърдечния ритъм и сърдечната стена, спомага за намаляването на болката при болезнен месечен цикъл. Чая от дяволска уста помага и на жените за преминаването на по-лесно периода на менопауза.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Чай от дяволска уста обаче може да се пие и от мъжете. Той действа благоприятно на нервната система както на централната така и на вегетативната. Особено добре повлиява на хората, които имат нездравословен сън. Чай от дяволска уста се препоръчва и на хората, които имат хиперфункция на щитовидната жлеза.

Тази билка е известна още под името домашна коприва, защото силно наподобява дивата коприва, но за разлика от нея, домашната коприва не пари има различни цветове и корено различно действие.

За чай от дяволска уста

Да си приготвите чай от билката дяволска уста може да използвате и сухи растения, които сами сте си събрали но ако нямате, може да ги намерите във всяка една билкова дрогерия и аптека. Там ще ви предложат три варианта. Да ви продадат билката под форма на изсушени листа, под формата на дрога (изсушена и фино нарязана или смелена) и под формата на сашета за чай. Ние ви препоръчваме първите два варианта, а сашетата за чай ги използвайте в краен случай, ако няма от първите два.

Топъл чай от дяволска уста

За приготвянето на топъл чай от домашна коприва използвайте 2 лъжици средно нарязана дрога. Поставете я за 5 минути във 500 мл. вряща вода. След това прецедете отварата и прецедете я и преди ядене пийте по 150мл. от чая.

Студен чай от дяволска уста

Втория вариант за домашно приготвен чай от дяволска уста, който ще ви предложим е много подходящ за лятото. При него в 200мл. студена вода се поставят 2 чаени лъжици дрога. Оставя се за 24ч. да престои след това чая се пие по малки дози в рамките на един ден.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *