Чай от Плавун против хемороиди

Растението Плавун е мъховидно, винаги зелено растение, което се разстила по горската земя в един до два метра дълги ластири с фини, тънки коренчета. От ластирите израстват от седем до десет сантиметра, дълги, много меки на пипане, разклонени стъбълца. Четиригодишното растение развива през лятото жълтеникави кочани, в които съдържа цветен прашец, наричан още брашно. Растението е с много лечебни свойства, съдържа радий.

“Фигурин

Може да го срещнете предимно по северните страни на високостъблените гори и горски окрайнини на височина над 600 метра. При непосредствено влияние на слънцето плавунът губи своята жизнеспособност. В Австралия и Германия плавунът е под строга защита на природата. Ето защо, търговията на едро с билки се снабдява с него от северните страни, което гарантира високо качество.


Плавунът е много ефикасно билково средство срещу подагра и ревматизъм, дори и когато вече има налични промени в ставните форми, също така помага изключително много при запек и хемороди, с които някои хора се борят години наред без задоволителен резултат. За хемороиди е добре да се приема чай от растението. Тези обаче, които страдат от разстройство трябва много предпазливо за използват чая, тъй като могат да се появят спазми в червата.

Приготвяне на чай от плавун за хемороиди:

Една равна чаена лъжичка плавун се попарва с 1/4 литър вряла вода и се оставя малко да покисне. На ден се пие само една чаша на глътки и то сутрин, на гладно, половин час преди закуска. Може да се приема и при чернодробна цироза и злокачествено чернодробно заболяване, като тогава се пият две чаши на ден.

Възглавничка с плавун:
Изсушен плавун (в зависимост от големината на схванатото място 100 г, 200 г или 300 г) се напълва във възглавничка, която се поставя през нощта върху болезнените спазматични места. Тази възглавничка запазва действието си до 1 година.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *