Чай от Ройбос срещу ракови образувания

Наричат го „Чай за богатите“, „Ролсройс на всички напитки“, „Босът на чайовете“. Той е рядък чай и поради това и доста скъп. Но може да го намерите в прилични количества на нормална цена в нашите дрогерии.

“Фигурин

Чаят от Ройбос (Rooibos – Aspalathus Linearis) е известен с мощното си антиоксидантно действие, което е пряко свързано със защитата на организма от ракови и сърдечно-съдови заболявания. Мн

ого добре повлиява функциите на имунната система, кръвоносните съдове, стомашно-чревния тракт, кожата. Богат е на желязо, калций, магнезий, цинк, калий, мед, манган и много други ценни микроелементи. Действа много добре на обмяната на веществата, като ги подобрява значително, подобрява и жизнения тонус, ка

то забавя процесите на преждевременно или естествено стареене на клетките, а и оптимизира нивата на кръ


вната захар и пази от диабет. Със силно успокояващо действие върху нервната система.

Сладко-нежния вкус на чая от Ройбос ще ви даде едно добро начало на деня и ще ви тонизира без вредното влияние на кофеина, който не съдържа.

За да си приготвите една чаша пресен чай от Ройбос, ви трябва една чаена лъжичка от сухата билка, която може да намерите във всяка дрогерия, и 200 мл гореща вода. Варите около 2-3 минути. Заради липсата на кофеин и неналичие на вредните въздействия върху организма, може да пиете чай от Ройбос няколко пъти на ден.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *