Пийте чаша морковен сок на ден за цветущо здраве цял живот

Всеки ден пийте по една чаша прясно изцеден морковен сок, защото той е пълен с полезни за организма вещества.

Всички знаем, че морковите са най-полезните зеленчуци за очите, но техните ползи за здравето в никакъв случай не спират до тук. В прясно изцеденият сок от моркови се крият огромно количество витамини: В6, В2, В1, Д, Е, С и К. Минералите, които съдържа също не са никак малко: калий, магнезий, калций, натрий и фосфор. В ценният за организма морковен сок има бета каротин, който спомага за изработването на витамин А.

Морковен сок за здраве

Морковен сок за здраве

Всички тези полезни вещества, които се съдържат в една чаша морковен сок помагат за подобряване на зрението, правят кожата ни гладка и мека, подобряват здравината на ноктите и косата ни и не на последно място намаляват риска от коварната болест – рак.

Пиете ли всекидневно сок от моркови ще предпазите организма си от тежки заболявания, като например макулна дегенерация, катаракта и астигматизъм. Честият прием на лечебния сок спомага за пречистването на жлъчния мехур и черния дроб, а това спомага за подобряването на техните функции.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Приемът на морковеният сок стимулира производството на белите кръвни телца в организма и така засилва максимално имунитета, а това ви предпазва от болести. Препоръчва се пиене от редица специалисти на хора, които ежедневно консумират животински храни.

Заради завидното количество от калий сока от моркови има силата да понижава високото кръвно, а така риска от инсулт и инфаркт намалява с пъти.

Има направени проучвания, които сочат, че ако по време на химеотерапия се пие пресен сок от моркови лечението преминава малко по-леко и е възможно косата да не опада напълно.

За да се възползвате от всички тези „награди“ за здравето, които ни носи сока от морков трябва да го пиете 30 минути преди или след хранене.

Не са малко причините, заради които си заслужава всеки ден да изпиваме по един прясно изцеден морковен сок.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *