Червеният пипер укрепва сърцето!

При проблеми с храносмилането и ако сте склонни към простуди, доверете се на червения пипер

Чушката идва от тропическите региони на Средна и Южна Америка. Растението е в близко родство с чили-чушлетата. Вкусът, който е несравнимо по-мек от този на чилито, както и лечебните свойства, са съвсем различни.

Червеният пипер укрепва сърцето!

Не купувайте прекалено големи количества, съхранявайте пипера на сухо място и в добре затворен съд, защото той лесно губи пикантността и лечебната си сила.

Пиперът е полезен особено в два случая: когато имате някакви проблеми с храносмилането и когато сте склонни към простуди. Важното е обаче да го използвате преди появата на симптоми като болки, запек или пък хрема, кашлица и болки в гърлото. Пиперът се препоръчва и за общо укрепване на сърцето. Пиперът е подправка, която пробужда удоволствието от очарованията на света, от багрите, миризмите, вкусовете, удоволствието от чувствеността. Въпреки това пиперът не води до „свръхдразнение“, защото това не е наркотик, а хармонизиращо и стабилизиращо лечебно средство.

“Фигурин

При слабо храносмилане: възможно по-често използвайте червен пипер като подправка в кухнята. Направете си извара или изкиснато сирене с добавка на 1 – 2 ч.л. червен пипер на 200 г продукт и яжте всеки ден по малко от него – без гарнитура.

При простуди: сварете си чаша черен чай и добавете на върха на ножа червен пипер. Подсладете чая на вкус и пийте два пъти дневно по една чаша.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *