Червеният пипер укрепва сърцето!

При проблеми с храносмилането и ако сте склонни към простуди, доверете се на червения пипер

Чушката идва от тропическите региони на Средна и Южна Америка. Растението е в близко родство с чили-чушлетата. Вкусът, който е несравнимо по-мек от този на чилито, както и лечебните свойства, са съвсем различни.

Червеният пипер укрепва сърцето!

Не купувайте прекалено големи количества, съхранявайте пипера на сухо място и в добре затворен съд, защото той лесно губи пикантността и лечебната си сила.

Пиперът е полезен особено в два случая: когато имате някакви проблеми с храносмилането и когато сте склонни към простуди. Важното е обаче да го използвате преди появата на симптоми като болки, запек или пък хрема, кашлица и болки в гърлото. Пиперът се препоръчва и за общо укрепване на сърцето. Пиперът е подправка, която пробужда удоволствието от очарованията на света, от багрите, миризмите, вкусовете, удоволствието от чувствеността. Въпреки това пиперът не води до „свръхдразнение“, защото това не е наркотик, а хармонизиращо и стабилизиращо лечебно средство.

При слабо храносмилане: възможно по-често използвайте червен пипер като подправка в кухнята. Направете си извара или изкиснато сирене с добавка на 1 – 2 ч.л. червен пипер на 200 г продукт и яжте всеки ден по малко от него – без гарнитура.

При простуди: сварете си чаша черен чай и добавете на върха на ножа червен пипер. Подсладете чая на вкус и пийте два пъти дневно по една чаша.

Червеният пипер укрепва сърцето!
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *