Изкълченото се възстановава бързо с билки

Отоците след изкълчено и счупено изчезват бързо с компрес от черен оман

След приложение на мехлем от черен оман отоците на ставите спадат и болката намалява. Черният оман подпомага и заздравяването на счупвания, особено когато става дума за масивни кости, например счупване на бедрото или счупване на раменната кост. Компресът с черен оман улеснява възстановяването на ставните повърхности при изкълчвания, особено при изкълчване на глезена и изкълчване на китката, чиито ставни повърхности са многобройни, защото те притежават по няколко кости и множество сухожилия.

“Фигурин

черния оман спомага зарастването на счупените кости

При прилагането на мехлем от черен оман при травмотични увреждания на костно-ставния апарат обаче трябва да се внимава това да не става върху открити рани понеже дори външната употреба трябва да е ограничена за период от не повече от 6 седмици!

Наличието на алкалоиди на пиролизидини в черния оман, които са токсични за черния дроб, черен оман не трябва да се приема вътрешно!

Лапи от черен оман:

Начин на приготвяне – Сварете около 100 г корен от черен оман в 1 л вода за 10 минути, прецедете. Направете топли компреси от отварата и ги поставете върху нараненото място.

Внимание! НЕ ПОСТАВЯЙТЕ компреси от черен оман върху открити рани! Бременни и кърмещи жени, както и бебета и малки деца, не трябва да използват черен оман!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *