Черен трън за пречистване на кръвта и срещу кашлица

Билката черен трън може да срещнете и под имената чалия, джигра, йерусалимски трън, драка и драконова паричка.

Билката черен трън произлиза от семейството Зърникови и е единственият вид от Paliurus. Тя се среща из цялата ни страна скрита из храсталаците в дъбовите гори. Вирее до 600 метра надморска височина. Растението черен трън достига височина до 3 метра. Стъблото на билката е право и силно разклонено още от самото начало. Плодът на бодливият храст е с формата на полусфера. Уникалните и цветове може да видите юли до септември месец, а плодовете и узряват чак през ноември.

Ефикасно и лесно лечение с черен трън

Ефикасно и лесно лечение с черен трън

За лечебни се използват плодовете на билката, които се събират ноември месец, така че имате още малко време, за да се сдобиете с тях. Набраните плодове на билката се сушат на сянка, те нямат мирис имат светлокафяв цвят, а вкуса нагарча. Те съдържат рамноглюкозиди, които спомагат за пречистването на дебелото черво. Билката черен трън притежава противовъзпалително, отхрачващо, дезинфекционно, затягащо и спазмолитично действие.

Билката черен трън се използва под формата на отвара, която се препоръчва за пречистване на кръвта, задух, диария, екземи, за сваляне на високото кръвно налягане и като пургативно средство.

За пречистване на кръвта и регулиране на кръвното налягане пригответе следната отвара: с 1/2 литър гореща вода залейте  2 супени лъжици от билката. Разделете готовата лечебна течност на 4 части и изпивайте всяка една от тях преди да консумирате храна.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Отварата, която се използва за облекчаването и лечението на магарешката кашлица и хроничните бронхити е следната: с 500 милилитра вода се залива 1 супена лъжица от лечебните сушени плодове на билката черен трън. Отварата се вари за около 10 минутки и после се прецежда. Тя се пие топла, отново преди хранене, като цялото количество се разделя на 4 части и се изпива на малки глътки сутрин, обед, следобед и вечер.

Прилагайте лечението с отварите от билката черен трън до 7 дена, защото ако я приемате дълго време може да раздразни храносмилателния канал и да наруши правилното функциониране на бъбреците.

Не се препоръчва лечение с билката черен трън на бременни и кърмещи жени, както и на малки деца. Препоръчваме да прилагате лечението след консултацията със специалист.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Черен трън за пречистване на кръвта и срещу кашлица

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *