Черният пипер концентрира ума

Черният пипер е особено подходящ при хронична и временна умора, както и при слаба концентрация

Както енергодаващото, така и тонизиращото действие са доста силно изразени при черния пипер.

Затова черният пипер се прилага при множество проблеми, свързани с прекалено ниска активност, при които се явява необходимост от прилив на енергия или пък на топлина.

В природолечението черният пипер се смята за тонизиращ, антисептичен, облекчаващ болки, отпускащ спазми, за афродизиак, диуретик, антитоксичен, засилващ зачервяването и оросяването на кожата, стимулиращ храносмилането. Той намира приложение при запек, киселини в стомаха, възпаление на гърлото, хрема, кашлица и простуда.

Известното още в древността действие на тази подправка върху храносмилането се основава на два различни принципа: първо – стимулира се секрецията на стомашни сокове, второ – пиперът повишава подвижността на чревните власинки. По този начин се подобрява усвояването на храната и се облекчава кръвообръщението.

Лечебните действия при простудни симптоми се дължат на етеричните масла, съдържащи се в черния пипер. Те разширяват кръвоносните съдове и действат антибактериално. Освен това пиперът действа отхранващо и силно „почистващо“, затова може да възстанови доста от порядъка в тялото ни, да раздвижи неща, които ние поради липса на внимание сме оставили да се „задръстят“.

Като хомеопатично средство подправката черен пипер намира приложение при облекчаване на болки от всякакъв вид, най-вече зъбобол, главоболие и болезнена кашлица. При остро прилошаване сдъвчете едно зрънце черен пипер. Това е доста люто, но в повечето случаи незабавно отстранява прилошаването.

Концентрирайте ума си с помощта на черен пипер

Поради тонизиращото си и енергодаващо действие черният пипер е особено подходящ при хронична и временна умора, както и при слаба концентрация, дължаща се на недостатъчна енергия в организма. Черният пипер дава много енергия, която може да се усети като силно активиране.

Ако вие сте човек на умствения труд и трудът ви изисква висока степен на концентрация и внимание, но се чувствате уморен и разконцентриран, вероятно черният пипер е най-добрата подправка за вас. Тъй като черният пипер активира мисленето, не трябва да консумирате подправката след 19 часа.

Подобни публикации за още четене:
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Черният пипер концентрира ума

  1. Черния пипер също се използва за отслабване 🙂

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *