Чесново мляко за отхрачване, артрит и холестерол

Чесново мляко – едно уникално лекарство, което отказваме да приемаме най-вече заради миризмата

Всеки един от нас знае, че чесъна е едно от най-мощните лекарства. Доста хора обичат да си го похапват вечер, но и много избягват заради неприятната миризма, след консумацията му. Все пак миризмата не трябва да ни спира да си го хапваме, защото той е най-мощния антибиотик, който ни е дар от природата. Той притежава различни свойства, като най-известни сред тях са отхрачващато, подсилващо имунната система, защитно, антибактериално и други. Нека миризмата след яденето му не ви кара да го пренебрегвате, защото той наистина е много полезен и лекува редица болести, по-добре дори от сегашните антибиотици.

Чесново мляко за отхрачване, холестерол или артрит

Чесново мляко за отхрачване, холестерол или артрит

Другата съставка, която ще ни е нужна за направата на чесново мляко, разбира се е прясно мляко. За него се изписаха хиляди статии, колко вреди на организма. Все пак в разумни количества то е полезно, а и всичките вещества, които съдържа носят хиляди ползи за организма ни.

За какво помага напитката чесново мляко

Уникалното чесново мляко спомага при лош холестерол, за пречистване на черния дроб, при силни болки от артрит, бори безсънието, безплодие и други. Не на последно място напитката е много подходяща за отхрачващо средство. В това време и тази епидемия може да помогне на мнозина да преборят заболяването.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Нека не се бавим още, време е представим как да си направите чесново мляко

Вземете една или две глави чесън . Ще ви трябват 10 скилидки, които ще обелите и ще счукате внимателно. Сипвате в съд 250 милилитра вода. После към нея добавяте и прясното мляко – 500 милилитра. Загрявате на слаб огън. Когато течността започне да ври е време да добавите и предварително счукания чесън. Намалете огъня и оставяте илача да поври слабо само 10 минутки. Не забравяйте да разбърквате от време на време с дървена лъжица. После добавете към илача и 2 чаени лъжички кристална захар. Варете още само 2-3 минутки и свалете от котлона. Приема се по 3 пъти на ден по 250 милилитра. Може да го пиете преди или след хранене.

Не се притеснявайте от неприятната миризма, която ще се появи в устата ви, защото прясното мляко я убива максимално. Почти няма да усещате вкуса и аромата му. Това народно лекарство ще ви помогне да изхвърлите навън цялата натрупана слуз.

Колкото и полезно да е чесновото мляко има и хора, не които не се препоръчва неговата консумация. Това са хората, които страдат от заболяването диабет и тези които имат ниско кръвно налягане. Освен това, ако сте майка и кърмите детенцето си не е препоръчително да пиете чесновото мляко.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *