Знаете ли, че чесънът може да спре развитието на рака

 Вижте и лечебната рецепта за рани и наранявания

Чесънът е една от най-силните лечебни подправки, която помага при голям брой оплаквания. Нека да започнем с две широко разпространени страдания, две специфични болести: хипертония (високо кръвно налягане) и атеросклероза. При тях действието на чесъна се проявява особено успешно. От една страна той снижава кръвното налягане, от друга – чрез своето тонизиращо действие, той предотвратява умората, изтощението, появяващо се често при химичните средства за снижаване на кръвното налягане. Това двойно действие е важно и при атеросклерозата. Чесънът отвежда извън организма вредните сили, а същевременно стимулира разглаждането на плаките.

“Фигурин

Чесънът може да спре развитието на рака

Чесънът има превъзходно действие и върху стомаха и червата. Той помага и при по-силни хронични стомашно-чревни страдания, без да уврежда естествената чревна флора. Един от важните ефекти на чесъна е положителното му действие върху съпротивителните сили на организма. Който редовно яде чесън, боледува много по-рядко – това е категорично доказано и от медицински научни изследвания. В онези региони на света, където чесънът е обичайна храна на трапезата, продължителността на живота е много висока.

Експериментално, при случаи на отравяне с олово, е доказано, че чесънът е също и лечебно средство против хронични отравяния. Тази антитоксична сила на чесъна заедно с укрепването на съпротивителните сили придобиват канцеростатичен ефект. С други думи – чесънът може да спре развитието на рака. Освен това чесънът има силно противовъзпалително и дезинфекциращо действие, затова се прилага и външно при наранявания.

Понякога предупреждават кърмещите майки да не консумират чесън, защото млякото им придобива специфичен привкус. Но дали това е вредно за детето – този аспект не е проучван.

Чесънът е отлично средство, когато целта е гъвкавост. Той раздвижва мисълта, води до нови идеи и вдъхновения и оправя някои застояли неща в целия човек, както в тялото, така и в психиката и ума.

При хронични стомашно-чревни проблеми използвайте възможно по-често чесън в кухнята. В продължение на една седмица дъвчете веднъж дневно по половин скилидка чесън заедно с малко мента.

При рани и наранявания правете компреси с разреден сок от чесън. За целта използвайте 2-3 скилидки чесън, смачкани в преса и залети с ? л. вряла вода. Оставете запарката десет минути и я ползвайте за компресите.

При бронхит изцедете сока то половин лимон, залейте го с вряла вода, добавете 1 ч.л. мед и 1 скилидка чесън, смачкана в преса. Разбъркайте и пийте тази напитка по възможност гореща.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Знаете ли, че чесънът може да спре развитието на рака

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *